Trend

12 trend, ami mindent vitt 2018-ban

Kendőminta, oldalcsík, culotte, kockák és társaik... Így divatoztunk 2018-ban.

Oldalcsík

Az év első, markánsabb trendje, mely az utcai divatban is éreztette a hatását, az oldalcsík volt. A zsakettnadrágok és a melegítők mellett gyakorlatilag mindenféle ruhadarabon megjelent.

Culotte nadrág

A 2018-as év volt a fordulópont, amikor a skinny nadrágok hátrányba kerültek a változatosabbnál változatosabb, bővebb nadrágfazonokkal szemben. Utóbbiak közül is a culotte, vagyis a bő, lábszárközépig érő nadrág volt a legtrendibb. Emiatt aztán sokkal többen is hordták, mint akiknek jól áll.

Ugly sneaker

Az ugly vagy chunky sneaker trend minden eddiginél jobban kibontakozott. Idén a minél bumfordibb, annál divatosabb elv érvényesült, és sneakert húzhattunk mindenhez, amihez néhány évvel ezelőtt elképzelhetetlen lett volna. Ráadásul a Buffalo típusú cipők is visszatértek.

Fonott kiegészítők

A nyár kiegészítődivatját egyértelműen a fonott darabok, különösképp a kosárszerű, illetve hálós szatyorra hajazó táskák uralták, de a cipőkön, ékszereken is éreztette a hatását az irányzat. 

Vonalrajzok

Megnézem
Összes kép (4)

Vonalrajz arcok, szemek, kezek bukkantak fel a ruhákon és kiegészítőkön. Bár a listán szereplők közül talán ez a trend volt a legkevésbé intenzív, nekünk mégis a legnagyobb kedvencünk volt 2018-ban, és nem bánnánk, ha 2019-re is velünk maradna még. 

Gyöngyös táskák

Susan Alexandra amerikai ékszertervező még 2017-ban kezdett el cukorkaszerű gyöngyökkel díszített táskákat készíteni. A jellegzetes, kissé infantilis küllemű táskákra a fast fashion márkák is felfigyeltek és az idei, tavaszi-nyári kollekcióikba már bekerültek az ilyen típusú darabot. A végső löketet azonban az adta meg az irányzatnak, amikor Gigi Hadid június végén, a görögországi nyaralásáról egy olyan fotót is posztolt, melyen egy ilyen táskával látható.

Kockák

A kockás minta örök divat, évről évre éppen csak az változik, hogy épp milyen változatban a legmenőbb. Nos, 2018-ban gyakorlatilag mindenféle kocka trendi volt, ám akadt két olyan minta – ezekről alább lesz szó –, mely mégis háttérbe szorította a kockák divatját.

Állatminta

Megnézem
Összes kép (4)

Bár már nyáron elkezdtek beszivárogni, végül az őszi-téli szezonra borítottak el gyakorlatilag mindent az állatminták. Bár különösebben nem vagyunk oda ezért az irányzatért, azt el kell ismerni, hogy idén meglepően sok ízléses darabbal is előrukkoltak a divatmárkák ezen a meglehetősen rizikós „műfajon” belül.

Kendőminta

Az állatmintákkal csak egyetlen print tudott versenyre kelni a szezonban, ez pedig a kendőminta. Mely lehet arisztokratikus, de nagyon vásári is, attól függően, hogy mivel kombináljuk, vagy hogy aki viseli, tudja-e viselni. 

Kord

Húsz év után a kord is visszatért a divat fősodrába, mégpedig leginkább az ősz divatszíneiben, mustárszínben, fáradt rózsaszínben és bordóban. Ez pedig egyáltalán nem baj, a kord az őszi-téli hónapokban kimondottan praktikus anyag, a bő szabású nadrágoknak pedig kifejezetten jól áll.

Műbőr, latex

Megnézem
Összes kép (5)

A műbőr jó néhány éve trendi, érthető okokból elsősorban a hideg hónapokban. Idén újdonság viszont, hogy míg korábban a mattabb textúrák voltak divatban, most a fényesebb lakkbőr, illetve a latex dominál ezen az irányzaton belül.

Plüssmaci kabát

Megnézem
Összes kép (4)

A műszőrme kabátok szintén évek óta jelen vannak a mainstream divatban, ám idén a közepes és hosszabb szálú változatokat a teddy, vagyis a plüssmaci bundák váltották fel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top