Egy előnytelen fotó kellett hozzá, hogy elfogadja magát

nlc | 2019. Január 31.
A háromgyerekes ausztrál anya arra biztatja nőtársait, hogy ne próbálják „tökéletessé” tenni magukat.

Rengeteg pozitív visszajelzést kapott az interneten egy háromgyerekes ausztrál anya, aki arra biztatja a nőket, ne próbálják „tökéletessé tenni” a megjelenésüket, fogadják el magukat úgy, ahogy vannak – írja a Yahoo Lifestyle.

Laura és a gyerekei (Fotó: Instagram)

Laura Mazza azt mondja, ő azután tudta igazán elfogadni magát, miután meglátott egy „előnytelen fotót”, amit a férje készített róla. Mint a blogján írja, először dühös lett rá, amiért suttyomban elkészítette róla a fürdőruhás képet. „Megláttam a fotót a férjem telefonján, és nekiestem: »Mi a fenéért fotóztál le ebből a szögből?« Hirtelen minden önbizalmamat elvesztettem. De miért?” – teszi fel a kérdést Mazza.

A blogger felidézte, mennyire rosszul esett neki, amikor, miután megosztott egy újszülött fiával közös fotót az interneten, valaki megkérdezte tőle, miért nem sminkelte ki magát fotózás előtt. „Tizennégy óráig vajúdtam. Nagyon boldog voltam, mégis szégyelltem magam a külsőm miatt” – emlékszik vissza.

Mazza szerint az ilyen kéretlen „jótanácsokkal” a nők azt a téves meggyőződést erősítik meg egymásban, hogy „csak akkor lehetünk boldogok, ha »tökéletesen« nézünk ki”.

„Nem hibáztatom ezeket a nőket. Nem haragszom rájuk. A társadalmi elvárás tette őket ilyenné, a kulturális nyomás miatt érzik úgy, hogy ezekkel a kéretlen jótanácsokkal segítenek más nőknek. Belénk verték, hogy a terhesség után újra formába kell hoznunk magunkat, mert ha nem így teszünk, lusták vagyunk” – magyarázza.

Mazza szerint a nőknek el kell fogadniuk, hogy a korral átalakul a testük – pláne, ha gyerekeket is vállalnak. Neki végül az a fotó segített elfogadnia magát, amit a férje készített. „Amikor megkérdeztem tőle, miért fotózott le, csak annyit mondott, azért, mert boldognak látott. Ezt vette észre rajtam, nem a narancsőrös fenekemet – írta. – Látta, hogy boldog a felesége, és igaza volt. Boldog voltam. Boldog vagyok, és csak ez az, ami számít.”

Exit mobile version