nlc.hu
Trend
Így vélekednek a nyugdíjasok a szépségről

„A szépség az energiádról szól” – nyugdíjasok válaszoltak arra a kérdésre, hogy mi a szépség

Jó néhány évtizednyi tapasztalattal rendelkező nők és férfiak mesélték el őszintén, hogy számukra mit is jelent a szépség fogalma.

A szépségre ugyan nincsen egy konkrét definíció, ugyanakkor mindenkinek él a fejében egy elképzelés, hogy mit tart szépnek, sőt mitől lennénk mi magunk is „szépek”. Szokták mondani, hogy a szépség múlandó, azonban sokak, akik a 80-as, illetve 90-es éveik végén járnak, azt mondják, hogy még mindig sokszor elmélkednek azon, hogy vajon mi is tesz széppé valakit. 

A szépség az energiádról szól 

– meséli a 97 éves Meryll Bradley a Lottie-nak. 

Ugyan az idős nő hamarosan betölti a 100-at, elmondása alapján azonban még mindig bőven van energiája. Véleménye szerint a titok nem más, mint az, hogy megfelelően törődjünk és gondoskodjunk magunkról. 

Idős emberek egy megállóban

Nyugdíjasok válaszoltak arra a kérdésre, hogy mit is jelent a szépség (Fotó: Unsplash)

„Hallgass a testedre. Bánj tisztelettel a testeddel. Tegyél meg mindent, amit meg kell tenned és egyél meg mindent, amit meg szeretnél enni.”

Az idősotthonban megkérdezett lakók leginkább olyan tanácsokat osztottak meg, aminek semmi köze sincsen a külső megjelenéshez. Egyetértettek azzal, miszerint a szépség egyik alappillére nem más, mint az, hogy elfogadjuk azt, akik vagyunk. 

„Légy önmagad és bízz abban, aki vagy. Ne próbálj valaki más lenni” – mondja a 61 éves Teju Taylor.

Volt, aki úgy nyilatkozott, hogy okkal születünk egyedinek, amit fontos, hogy elfogadjunk. Abban az esetben, ha mindehhez még egy kis önszeretet és önbizalom is társul, akkor pedig mindig gyönyörűek leszünk.

A 88 éves Ray Deahl szerint az emberek manapság túl nagy fókuszt helyeznek arra, hogy mindig tökéletesnek tűnjenek a fotókon. Véleménye szerint fontos elengedni a tökéletességre való törekvést és egyszerűen csak megélni a pillanatot. Egy másik idős férfi úgy nyilatkozott, miszerint a kedvesség és az élénkség is csak növeli a szépséget. 

„Ha valaki megközelíthető, kedves és tud kapcsolódni az emberekkel, az egyszerűen csodálatos.”

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top