Trend
Szponzorált tartalom

5 dolog, ami kiszáríthatja a bőrödet és nem is tudsz róla

Akár még amiatt is kiszáradhat a bőröd, mert nem alszol eleget...

A hideg idő, a jeges szél, a fűtött szoba száraz levegője, az öregedés, a helytelen táplálkozás, a nem elégséges folyadékfogyasztás vagy a túl meleg vízzel való zuhanyzás – a legtöbbször ezeket a hatásokat tesszük felelőssé a bőrszárazságért. Pedig olyan okok is kiválthatják, melyekről nem is gondolnád…

Szintetikus ruhaanyagok

A szintetikus szövetekből – például nejlonból, poliészterből, elasztánból vagy a mikroszálas anyagokból – készült ruhák viselése is száríthatja a bőrt. Ezek az anyagok ugyanis nem mindig engedik megfelelőképpen lélegezni az epidermiszt, vagyis a bőr felső rétegét, ez izzadást okoz, ami pedig az egyik legnagyobb ellenséged télen.

Kemény víz

Ha a csapvíz magas koncentrációban tartalmaz ásványi anyagokat, például magnézium, ólmot vagy épp cinket, akkor kemény víznek nevezzük. Ezek az anyagok pedig a bőrre kerülve egyfajta filmréteget hozhatnak létre, mely amellett, hogy szárít, pattanásokat vagy akár rosaceát is okozhat, illetve súlyosbíthatja ezeket az állapotokat.

(iStock)

Túl kevés alvás

Dr. Marina Peredo amerikai bőrgyógyász kutatás bebizonyította, hogy a túl kevés alvás is úgynevezett transzepidermális vízvesztést, vagyis a bőr hidratációjának csökkenését okozatja. Vagyis a kialvatlanság is szárítja a bőrt.

Gyógyszerek

Bizonyos gyógyszerek, többek között a kábító fájdalomcsillapítók, a magas vérnyomás elleni-, az akné-, vagy épp a gombaellenes szerek is okozhatnak bőrszárazságot vagy akár kiütéseket. Ha ilyen mellékhatást tapasztalsz, ne nyugodj bele, mindenképp egyeztess az orvosoddal!

Genetika

A tudósok számos mutációt találtak azokban az esszenciális fehérjékben, melyek fontos szerepet játszanak a bőr – védelmet nyújtó – barrier funkciójának kialakításában. Akiknél ezek a mutációk jelen vannak, eredendően száraz bőrűek. Vagyis elképzelhető, hogy genetikailag örökölted a kiszáradásra hajlamos bőrt.

Gyógyít, véd, nyugtat…

Mit szólnál egy olyan készítményhez, amely többféle száraz bőrtípus állapotát egyaránt javítja a test bármely részén? Mindezt könnyedén kipróbálhatod az Eucerin Aquaphor Regeneráló kenőccsel, hiszen egyszerre gyógyítja, védi és nyugtatja a száraz, valamint a rendkívül száraz, töredezett és irritált bőrt.  

Eucerin Aquaphor

A kenőcs gyengéd, féligáteresztő védőréteget képezve a bőrön, biztosítja a vízpára és az oxigén természetes ki-be áramlását, így engedi a bőrt „lélegezni” és erősíti természetes védelmi funkcióit. A termék csupán 7 összetevővel nyújt SOS ápolást – ezek közül az egyik legfontosabb a glicerin, mely hatékony hidratálóként megköti a vizet és feltölti a nedvességraktárakat, a másik pedig a B5-vitamin egyik származéka, a panthenol, mely segít felgyorsítani a regenerációt, illetve szintén kiválóan hidratál. A nagyon gazdag textúrájú kenőcs ráadásul kamilla kivonatot is tartalmaz, ez felelős az irritált bőr nyugtatásáért.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top