Trend
Szponzorált tartalom

Segítség a bőrödnek: ismerd meg a glicerint és a panthenolt!

Bemutatjuk a két szuper hatékony összetevőt, melyekre a te bőrödnek is szüksége van.

A glicerin

glicerin – vagy glicerol – a többértékű alkoholok közé tartozó szerves vegyület. Színtelen, szagtalan, nem toxikus anyag, melyet számos területen alkalmaznak, köztük a kozmetikai iparban is. Szuperképessége abban rejlik, hogy képes vonzani és a bőrben megkötni a vizet, illetve feltöteni a folyadékraktárakat, így megakadályozza a bőr  kiszáradását. 

Nyugtatja az irritált bőrt, alkalmazható psoriasis esetén, mindemellett, mivel nem komedogén,  ezért pattanásos bőrre is használható. Horzsolások, enyhébb égések, vágások esetén segíti a gyógyulást.

Panthenol (iStock)

A panthenol

A panthenol egy B5-vitamin származék. Minden élő sejtben megtalálható, ezért nagyon hatákony bőrápoló. Ha a pantenolt felvisszük a bőrre, átalakul pantoténsavvá, mely könnyen felszívódik és egészen a bőr mélyebb rétegeiig hatol. Megköti a nedvességet a bőrben, ezért hidratáló hatása kiemelkedő. 

A hidratáláson túl gyulladáscsökkentő hatású, illetve a bőr regenerálódását is segíti. Enyhíti a viszketést, megnyugtatja az irritált, kipirosodott bőrt.

SOS ápolás

Mit szólnál egy olyan készítményhez, amely többféle száraz bőrtípus állapotát egyaránt javítja a test bármely részén? Mindezt könnyedén kipróbálhatod az Eucerin Aquaphor Regeneráló kenőccsel, hiszen egyszerre gyógyítja, védi és nyugtatja a száraz, valamint a rendkívül száraz, töredezett és irritált bőrt. 

Eucerin Aquaphor

A termék csupán 7 összetevővel nyújt SOS ápolást – ezek közül az egyik legfontosabb a glicerin, a másik pedig a panthenol. A nagyon gazdag textúrájú kenőcs ráadásul kamilla kivonatot is tartalmaz, ez felelős az irritált bőr nyugtatásáért.

Legyen szó tehát károsodott bőrről, kisebb égési sérülésekről, kisbabák érzékeny bőréről, kikezdett könyökökről, sarkakról, száraz kezekről és egyéb bőrfelületekről, esetleg bőrgyógyászati beavatkozások utáni ápolásról – az Aquaphor segítő társ lehet a bajban. Vidd fel az áttetsző kenőcsöt kis, ujjnyi mennyiségben a problémás felületre és könnyedén masszírozd be.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top