Trend

Elég bizarr hely a világ egyetlen hajmúzeuma

Egy amerikai fodrász több mint hat évtizede gyűjti a hajkoszorúkat és hajékszereket...

Egy amerikai fodrász, Leila Cohoon még 1956-ban, egy kirakatban pillantott meg egy hajkoszorút. Azonnal megvette. Ez volt gyűjteményének első darabja.

Ma már mintegy 750 hajkoszorúból és több mint 2000, hajból készült ékszerből áll a kollekciója, melyekből múzeumot nyitott a Missouri állambeli Independence-ben.

Leila Cohoon (Northfoto)

A hajkoszorúk a viktoriánus korban voltak rendkívül divatosak. Leggyakrabban elhunytak hajából készítették a bizarr alkotást, de például családfákat vagy iskolai osztályokat is megörökítettek ily módon.

„Néhányan azt mondják: ez rémisztő. Én viszont azt mondom: nem, nem értitek – ezek nem csak halott emberek hajfürtjei, ez a történelem” – magyarázta a 86 éves Leila Cohoon.

A múzeum híres emberek tincseit is őrzi, így többek között Elvis Presley-ét és George Washingtonét. Nemrégiben pedig Ozzy Osbourne forgatta valóságshow-jának egyik epizódját a múzeumban, ahol aztán ő is otthagyta egy hajtincsét.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top