Trend

OKJ-s tanfolyam után nyert nemzetközi fodrászversenyt a magyar fiú

Berendi Henrik legutóbb két kategóriában is győzött.

Nemzetközi fodrászversenyt rendeztek Ukrajnában. A magyar induló, Berendi Henrik két kategóriában is győzni tudott. Pedig korábban kosárlabdázónak készült, a Testnevelési Egyetemre akart járni, de egy sérülés miatt le kellett tennie a sportolói karrierről. Akkor ment el egy tíz hónapos, OKJ-s fodrásztanfolyamra.

A kép illusztráció (fotó: STR/NurPhoto)

Hamar elkezdett fodrászversenyekre járni, és rögtön volt, ahol győzött is. A 2014-es magyar bajnokságon nyolc kategóriában hétszer nyert, a következő évben pedig a Budapest Open Europe Cup nemzetközi megmérettetésen négy első helyezést hozott el, emellett különdíjban is részesült. Szerbiában 2016-ban hat kategóriában győzött, bár megharapta őt egy kóbor kutya.

View this post on Instagram

🤗

A post shared by Henrik Berendi | Hairdresser (@berendihair) on

A Ripostnak azt mondta, a versenyeken szűk fél órán belül kell sokkal hosszabbra tervezett munkafolyamatokat is befejezniük. Egy párizsi versenyen „a két hónapos felkészülés alatt meg kellett álmodni a frizurát, majd gondosan ki kellett dolgozni. Aztán az eredetileg 3-4 órás munkaidőt a 25 perces versenyidőre kellett lefaragni, úgy, hogy a végeredmény tökéletes legyen”. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top