Ahhoz, hogy a hajhullást megelőzzük, tényleg dús legyen a hajkoronánk, egészségesen kell táplálkoznunk. Az egyik legfontosabb vitamincsoport pedig a B-vitaminok, melyek erősítik, és táplálják hajunkat. A B8-vitamin szabályozza a faggyútermelést, serkenti a hajhagymákat, és megőrzi fejbőrünk egészségét. Ezekben az élelmiszerekben találunk B-vitamint:
Tej
A tej és a tejtermékek B8-vitaminban gazdagok, melyek segítenek megőrizni hajunk és bőrünk tökéletes állagát. Emellett még elsődleges kálciumforrás is.
Tojássárgája
Az otthoni hajpakolás egyik alapvető hozzávalója a tojássárgája. De nem csak kívülről tud segíteni, elfogyasztva szintén sokat tehetünk hajunk szépségéért.
Olajos magvak
Különösen a földimogyoró alkalmas hajunk megerősítésére. Elég naponta egy maréknyi mogyoró, hogy szervezetünkbe juttassuk a megfelelő mennyiségű B-vitamint, hajunk szépségének érdekében.
Zöldborsó
Az egyik legjelentősebb B-vitamin-forrás a zöldborsó. Érdemes beiktatni és minél gyakrabban fogyasztani, hiszen egyáltalán nem hizlal, és tökéletes alapanyag a konyhában.