Trend

10 több mint feltűnő fast fashion koppintás

Amikor enyhe kifejezés az, hogy a hasonlóság egyértelmű...

Tudjuk, hogy a fast fashion márkák üzleti modellje elsősorban arra épül, hogy a luxusdivatházak által bemutatott, új trendeket néhány hét alatt, tömegek számára megfizethető áron dobják piacra. Gyakran alig változtatnak az eredeti dizájnon, a fast fashion boltokban jócskán találhatunk olyan holmikat, melyek nem csupán stílusban hasonlítanak a nagy divatházak egy-egy kreációjára, hanem azok egyértelmű, feltűnő koppintásai. Most tíz ilyet mutatunk, az aktuális kollekciókból…

Marni / Sfera

Marni (Getty Images) / Sfera

A Marni tavaszi-nyári kollekciójának egyik jellegzetes modellje ez a vállról lehúzott tank top, melyet a Sfera másolt le szinte egy az egyben, csupán a spagettipántokat kihagyva. A nálunk még ismeretlen, spanyol márka koppint talán a legbátrabban a fast fashion-iparban. Igazából még a látszatát sem próbálják elkerülni annak, hogy tervezőiknek nem túl sok saját ötletük van…

Monse / Sfera

Monse / Sfera

Az előző állításra bizonyíték ez a mintás ruha is, melynek még az anyagmintáját is képesek voltak lenyúlni a Monse márkától, épp csak kicsit másképp tekerednek a kötelek a Sfera-féle változaton.

Kalita / Sfera

Kalita / Sfera

Egy újabb meglehetősen hasonló maxiruha-páros, az egyik szintén Sfera, míg a másik a Kalita divatház kreációja. Az eredeti valódi selyemből van, a koppintás pamutból.  

Victoria Beckham / Massimo Dutti

Victoria Beckham / Massimo Dutti

A Massimo Duttinál sem gondolkozhattak eszelősen sokat, amikor ezt a fekete, mellkason keresztezett maxiruhát tervezték. Egyszerűen csak fogták magukat, és ellopták a dizájnt Victoria Beckhamtől

The 2nd Skin Co. / ZaraThe 2nd Skin Co. / Zara

The 2nd Skin Co. / Zara

The 2nd Skin Co. egy felső kategóriás, spanyol márka, mely az idei tavaszi-nyári szezonra egy nyolcvanas éveket idéző kollekcióval jött ki. A Zara mikrotrendként építette be nyári kínálatába ugyanezt a stílust, ennek keretében pedig a luxusmárka több modelljét is lekoppintották. A leglátványosabban talán ezt a giga-harangujjú kreációt. Ha megnézzük, még a ruhaanyagok textúrája is hasonló, viszont a színen legalább változtattak. 

The Attico / Zara

The Attico / Zara

A színvilág eltérő és a masni is lemaradt mellnél, mégis elég egyértelmű a hasonlóság a Zara és az olasz The Attico nagyon virágmintás miniruhái között. 

Balmain / Stradivarius

Balmain / Stradivarius

Az ujjatlan kabátruhákat, mellényruhákat Meghan hercegné hozta vissza úgy igazán a divatba, idén a luxustól a fast fashionig számos márka árul ilyen jellegű modelleket. Az egyik eredeti dizájn azonban a Balmainé. A koppintás – az egyik a rengeteg közül – pedig a Stadivariustól való.

Jacquemus / Pull&Bea

Jacquemus / Pull&Bear

A mellrész, a minta és a színvilág egyaránt hasonlít, a Pull&Bear tervezői épp csak a szoknyarészt egyszerűsítették le az Jacquemushoz képest.

Fendi / H&M

Fendi (Getty Images) / H&M

A biciklis nadrág 2019 egyik nagy visszatérője, jó pár luxusmárka kollekciójába is bekerült. A Fendi 3D-díszítéssel turbózta fel a minimál alapmodellt. Minden bizonnyal ez adhatott inspirációt a H&M tervezőinek…

Dior Homme / H&M

Dior Homme (Getty Images) / H&M

A Dior férfiruha-kollekciójából való ez az aszimmetrikus gombolású zakó. A dizájn a másik oldalra gombolva, női blézerként köszön vissza a H&M prémium kategóriás kínálatában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top