Trend

Kivonul Magyarországról egy komoly nemzetközi divatáruház

A Vögele svájci anyacége csődeljárás alá került.

Befejezi magyarországi tevékenységét, és legkésőbb augusztus végéig minden itthoni üzletét bezárja a Charles Vögele ruházati áruházakat üzemeltető cég. A svájci hátterű Charles Vögele a többi európai országban már korábban bezárta a boltjait, a közelmúltban bekövetkezett ausztriai csőd, valamint az osztrák szervezettel való összefonódás pedig ellehetetlenítette a további magyarországi működést – írja a Világgazdaság

Vögele áruház Belgiumban (fotó: Jasper Jacobs)

A divatáruházakat fenntartó társaságnak 2017 végén 27 üzlete volt Magyarországon, az átlagos munkavállalói létszáma pedig 194 volt. A tervek szerint a boltokat nem egyszerre, hanem fokozatosan számolják fel. Két éve a Vögele közel 7,2 milliárd forintos nettó árbevétellel zárt, ez több mint százmillió forinttal maradt el a 2016-os hasonló adattól. Viszont nem a csökkenő árbevétel a bezárás oka, hanem az, hogy a svájci anyavállalat, a Sempione Fashion tavaly május óta fizetési moratórium alatt állt, miután a svájci helyi bíróság kimondta az átmeneti csődeljárás megindítását.

Ezt legfeljebb négy hónap alatt le kell folytatni, a végén pedig felszámolási eljárás fenyegeti a céget.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top