Trend

Így fedezz fel egzotikus tájakat a mobiloddal (x)

Afrika varázslatos természeti kincseivel és állatvilágával előkelő helyen szerepel a bakancslistákon. Akinek egyszer megadatik, hogy eljusson a varázslatos Namíbiába, nehezen állja meg, hogy lépten-nyomon ne használja a fényképezőgépét, ám nem ez az egyetlen módja, hogy megörökíthessük a hollywoodi filmekből is ismerős tájakat.

Kristian Downing, a Leica nemzetközi nagykövete és elismert fotós 9 ország 13 újságírójával együtt a Huawei fotóstúrája keretében nyakába vette a fekete kontinenst, hogy csodálatos mobilfelvételeket készítsen. Most elmondja, hogyan lehet egy egzotikus nyaralás során segítségünkre a Huawei legújabb csúcskészüléke.

A fény az úr

Ki ne emlékezne vissza párás szemmel kedvenc gyermekkori rajzfilmünk, Az oroszlánkirály nyitójelenetére, mikor a szavannán felkel a nap? Az afrikai tájak fotózásakor, illetve a fényképezés során bármikor a legfontosabb körülmény mindig a fényviszonyok minősége. Az erős természetes fény melegséget kölcsönöz a fotóknak, de megvan az esélye, hogy a világos részletek könnyen kiégnek. A Huawei P30 Pro csúcskészülék a mesterséges intelligenciának köszönhetően a külső környezetet veszi figyelembe az automatikus fotóbeállításokkor. Amennyiben magát a fényforrást szeretnénk megörökíteni, Kristian Dowling egyszerű és gyors tippjeinek köszönhetően könnyen megtehetjük: „A mobiltelefonok fényes tárgyak vagy égitestek fotózásakor legtöbbször a legvilágosabb pontra fókuszálnak. Ahhoz, hogy jó képet készítsünk például a Napról, érdemes lejjebb venni az expozíciós értéket. Ha viszont az égitestet csak a háttérben szeretnénk megjeleníteni, takarjuk el az erős fényét a kamera elől, ahogy a szemünket szoktuk eltakarni erős napfényben, hogy jobban láthassunk. Ezzel az apró mozdulattal sokkal szebb kontrasztokat jeleníthetünk meg a napsütéses fotóinkon.”

A világ a lencsén túl

A természet szépsége kifogyhatatlan fotótémát ad a mobiltulajdonosok számára. A tájképek esetében a mélységélesség a kulcs, ez emeli ki ugyanis a hangsúlyos részleteket. A portrék és a vadvilágot bemutató fotók ereje is abban rejlik, ha egy szépen elmosott háttér előtt szinte életre kel a fotó alanya, legyen az egy busman anya és gyermeke vagy az árnyas fák alatt nyújtózó oroszlán. A Huawei P30 Prón a professzionális kamerákhoz hasonlóan szintén beállítható a mélységélesség mértéke, aminek segítségével éles, természetes hatású képeket kaphatunk.

Az éjszaka árnyai

Kristian Dowling szerint akkor sem kell lemondani a sötétedés utáni fotózásról, ha csak a mobilunkat vittük magukkal Namíbia szavannáira. A Huawei csúcskészüléke „Este” fotózási módban egymás után több felvételt készít, és ezek közül automatikusan választja ki a legjobban fényelt és legélesebb képet. Az éjszaka kalandorainak sem kell aggódniuk, ha az éj leple alatt szeretnék megörökíteni a nagymacskákat és más afrikai növényevőket. A P30 Pro ötszörös optikai, tízszeres hibrid, valamint ötvenszeres digitális zoomot kapott, ezért biztonságos távolságból is szuper képeket készíthetünk Afrika élővilágáról anélkül, hogy háborgatnánk azt. A készüléken beállíthatjuk az expozíció sebességét is, így biztosan látványos állatfotókat készíthetünk. Az okostelefon automata fotózási beállításainak köszönhetően a csillagos égbolt és a sátortábor fényei is szép összhangban jelennek meg a P30 Pro képein. A mobiltelefonunk kiemelkedő kameraképességei által minden körülmények között olyan eleven és lélegzetelállítóan élethű fotókat készít, amelyeket öröm lesz visszanézni akkor is, ha vége lett az életre szóló élményt nyújtó, egzotikus nyaralásnak.

hdr

További információk itt: https://consumer.huawei.com/hu/phones/p30-pro/

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top