Trend

Így hordd a cowboycsizmát!

A cowboycsizma visszatért a divatba, és bebizonyítjuk, hogy igenis lehet ízlésesen viselni.
western csizma divat

A 2019–20-as őszi-téli szezonra a cowboycsizmák visszatértek a mainstream divatba. Méghozzá nagyon. Mindez önmagában véve nem hangzik különösebben kecsegtetőnek, ám ezt a meglehetősen sajátos esztétikájú lábbelit is hordhatod anélkül, hogy úgy néznél ki, mint egy nyolcvanas évekből szöktetett countryénekesnő. Megmutatjuk, hogyan.

Minimál

A minimál stílussal nem lehet mellélőni még a veszkócsizmák esetében sem. Magából a lábbeliből is kaphatók letisztultabb darabok, de a díszesebb, többszínű modellek is klasszul működnek minimalista ruhadarabokkal kombinálva. 

western csizma divat
Megnézem
Összes kép (6)

A szezonban alapból is trendi ingruhákhoz, kabátruhákhoz például kifejezetten passzol a cowboycsizma, de a szintén szuperdivatos bőrruhák is rímelnek rá. A lényeg, hogy a ruhák legyenek lehetőleg egyszínűek – ezen belül is leginkább feketék vagy pasztellszínűek – és egyszerűbb szabásúak, a csizma ugyanis önmagában is kellő karaktert ad az outfitnek.

Farmerrel 

A westerncsizma–farmer kombináció egyértelműen adja magát, igazából túlságosan is, ezért ahhoz, hogy ne legyen szokványos, szükség van valamilyen plusz csavarra is a szettben. Ez lehet egy különlegesebb felsőrész, blézer vagy ingruha, de az is megoldás, ha nem a nadrágod farmer, hanem valamelyik másik ruhadarabod.

western csizma divat
Megnézem
Összes kép (6)

Ami viszont a nadrágszárakat illeti: ha a szárhossz engedi, a westerncsizmába mindig tűrd be a nadrágot, akkor is, ha nem szűk szárú darabról van szó. Ez a trend ugyanis megengedi, sőt ebben a szezonban meg is követeli a bővebb, lazán betűrt nadrágszárakat is, mert a „bootcut” fazonú nadrágok, melyeket gyakorlatilag ehhez a lábbelihez találtak ki, nem tértek vissza a cowboycsizmával együtt.

Vadnyugati

A veszkócsizmához természetesen tökéletesen illenek a vadnyugati, illetve etno hangulatú holmik is, azaz jöhetnek a rojtok, bőrök, szőttesek, nyeregtáskák, kalapok, minden mennyiségben. Ez ugyanakkor kategorikusan egy olyan stílus, amit tudni kell viselni, nem áll jól mindenkinek.

western csizma divat
Megnézem
Összes kép (5)

Ilyen jellegű öltözékeket inkább csak akkor vállalj be, ha egyébként is figurában van nálad ez az irányzat. Máskülönben ugyanis inkább jelmezszerűen hatnak.

Kosztümmel

A divatfővárosok nagyvonalúan sikkes fashionistái a nadrágkosztümhöz, illetve blézeres-nadrágos összeállításaikhoz viselt magassarkúikat vagy épp sneakereiket cserélték le az utóbbi időben veszkócsizmára.

western csizma divat
Megnézem
Összes kép (5)

A betűrt nadrágszár itt is kötelező, ami bizonyos esetekben szokatlan sziluettet ad. Ugyanakkor talán ez a leginkább mai, nagyvárosi értelmezése a cowboycsizmás irányzatnak. 

Elegánsan

A cowboycsizmára alkalmi viseletként gondolnánk nagyjából utoljára, pedig bizonyos feltételek mellett akár elegáns lehet. A legfontosabb, hogy maga a csizma legyen visszafogottabb vonalú, egyszínű vagy legfeljebb monokróm darab, mely hagyja érvényesülni a ruhát.

western csizma divat
Megnézem
Összes kép (4)

A stílusba belefér mindenféle csipke, fodor, sőt akár még a flitter is, bár utóbbival azért inkább csak óvatosan.

Ha kedvet kaptál…

Íme, a kedvenc cowboycsizma-modelljeink, az itthon is elérhető cipő- és fast fashion márkák kínálatából! 

Megnézem
Összes kép (21)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top