Trend
Szponzorált tartalom

Szép bőrt szeretnél? Így segít a C-vitamin

Ha a tükörbe nézve azt veszed észre, a bőröd fakó, veszített a rugalmasságából, és apróbb ráncok is megjelentek, vesd be a C-vitamin erejét! Mutatjuk, hogyan segíthet!

A szép bőr nem kell, hogy a 25 év alattiak kiváltsága legyen, ha egy kicsit odafigyelsz a bőrápolásra. Mivel a legtöbben rengeteg stressznek tesszük ki a bőrünket, szinte elkerülhetetlen, hogy idő előtt veszítsen az üdeségéből. Éppen ezért fontos, hogy megfelelően ápold a bőröd!

Miért öregszik idő előtt a bőrünk?

Ha nem vagy megelégedve a bőröd állapotával, azt jellemzően az oxidatív stressz számlájára írhatod. Az oxidatív stresszért pedig a szabad gyökök tehetők felelőssé. A bőr korai öregedésében nagyon szerepe van annak, ha egészségtelenül étkezel, ha nem UV-szűrős kozmetikumokat használsz, és még dohányzol is. De a nagyvárosok szmoggal szennyezett levegője, a túlzásban vitt napozás vagy szoláriumhasználat, valamint a stresszes életmód is hamar látható jeleket generálhat a bőrödön.

Mivel aszkorbinsavat nem tud előállítani a szervezetünk, ezért nekünk kell gondoskodnunk a C-vitamin bevitelről. Ha ezt elmulasztod, különböző hiánytünetek léphetnek fel: lassabban gyógyulnak a sebek, nagyobb lesz az esélye annak, hogy egy betegséget elkapj, és a bőröd is fakóvá, rugalmatlanná válhat.

Tény, hogy C-vitaminban gazdag zöldségek, gyümölcsök fogyasztásával, az adalékanyagokban gazdag ételek mellőzésével sokat tehetsz a helyzet javításáért. Fontos az is, hogy megfelelő mennyiségű tiszta folyadékot, azaz ásványvizet, gyógyteákat fogyassz a mesterséges üdítők helyett, és persze, a bőröd állapotán látványosan javíthatsz, ha leteszed a cigarettát. Ez azonban még nem elegendő ahhoz, hogy a bőröd visszanyerje az üdeségét és rugalmasságát.

Hogyan ápold a bőröd?

Az életmódod megváltoztatásával nem tudsz minden káros tényezőt kiküszöbölni. Ezért is fontos, hogy gondot fordíts a bőrápolásra, azon belül is arra, hogy erősítsd az ellenálló képességét, és serkentsd a kollagéntermelést, valamint a sejtek regenerációját. Ha ez lelassul, az elhalt hámsejtek felhalmozódása miatt fáradtnak, fakónak tűnhet az arcbőröd.

A tiszta C-vitamin-koncentrátumot tartalmazó arcápolók ebben tökéletes segítőid lehetnek, ugyanis a C-vitamin regeneráló hatású, és segít a szabad gyökök semlegesítésében is. Mivel a C-vitamin fokozza a sejtek anyagcseréjét, a bőröd képes lesz gyorsabban regenerálódni, ennek köszönhetően pedig újra élettel telhet meg. Visszanyeri a rugalmasságát, és az apróbb ráncoknak is könnyebben búcsút inthetsz. Egy jó minőségű C-vitaminos arcápoló képes lehet arra, hogy a bőrödet feszesebbnek érezd, és kipihentebb összképet mutasson.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top