Trend
Szponzorált tartalom

Ez történik a bőröddel, ha C-vitaminnal töltöd fel

A C-vitamin az egész szervezetünk számára fontos, de arról már kevesebbet hallunk, mi történik, ha a bőrünk nem jut elég C-vitaminhoz. Mutatjuk, miért fontos, hogy C-vitaminnal tápláld a bőröd!

A szépségiparban a C-vitamin régóta ismert sokoldalú szer, azonban mi, nők mégis keveset tudunk róla, ami az arcápolást illeti. Pedig a ráncok és a fakó arcbőr ellen az egyik legjobb természetes megoldás a C-vitamin!

Miért kell a bőrünknek C-vitamin?

Ahhoz, hogy a bőrünk szép, üde és feszes legyen többek között megfelelő mennyiségű C-vitaminra van szüksége. A káros szabad gyökök hatását, az oxidatív stresszt az életmódunkból kifolyólag szinte lehetetlen kikerülni. Elég csak belegondolnunk abba, hogy a szennyezett levegő, az elektroszmog (mobilhálózatok, wifi-jelek, televízió) és a napi szintű stressz már egyenként is rendkívül káros – és lássuk be, ezek egyszerre terhelik a szervezetünket és a bőrünket.

E mellé jön még az is, hogy milyen életmódot folytatunk, azaz például iszunk-e megfelelő mennyiségű folyadékot – mert bár tény, sokat hallunk róla, a legtöbben mégsem figyelünk rá. Az sem mindegy, mi kerül a tányérunkra: előnyben részesítjük-e a friss alapanyagokat, és mellőzzük-e a félkész, készételeket, konzerveket, valamint a szénsavas üdítőitalokat. A sor végén pedig a dohányzás és az alkoholfogyasztás hatásairól sem felejtkezhetünk meg, ha a bőrünkről van szó. Mindezen káros külső hatások ellensúlyozására van szüksége a bőrünknek C-vitaminra.

Hogyan segíthet a C-vitamin?

A C-vitamin a sejtek regenerálásában segíthet, ugyanis az oxidatív stressz hatására a sejtjeink hamarabb elhalnak. A C-vitamin erős antioxidáns hatása révén képes semlegesíteni a káros szabad gyököket, emellett pedig serkenti a kollagéntermelést. Ha a szervezeted nem termel elegendő mennyiségű kollagént, az arcbőröd megereszkedhet, és rugalmatlanná válhat, ami egyenes út a ráncok idő előtti megjelenéséhez.

A tiszta C-vitaminnal dúsított arcápolók ellensúlyozzák a szabad gyökök hatását, segítenek a bőr hidratálásában, visszaadják a bőröd fényét, és újra rugalmassá tehetik. Sőt, a C-vitamin a pigmentfoltokat, elszíneződéseket, hegeket is halványíthatja, növeli a vérerek rugalmasságát, így újra üdévé varázsolhatja a bőrödet. Ezen túl a C-vitamin a különböző gyulladásos, aknés bőrproblémákon is segíthet. Tudd, ha magas koncentrátumú C-vitaminos arcápolót használsz, nem kell hosszú hónapokat várnod az eredményre, viszonylag rövid időn belül érezni és látni fogod a változást.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top