Trend
Szponzorált tartalom

Ezek a legfontosabb vitaminok a bőröd számára!

Ahhoz, hogy az arcbőröd feszes, rugalmas és élettel teli legyen, vitaminokkal kell feltöltened. Mutatjuk, melyek a legfontosabbak!

A bőrünknek ugyanúgy szüksége van a vitaminokra, mint a szervezetünknek. Ha valamelyik vitaminból nem kapja meg a bőröd a megfelelő mennyiséget, annak egészen biztos látható jeleit adja. Mivel idővel a bőr struktúrája meggyengül, fontos, hogy megfelelően ápoljuk. Ezek a leghatékonyabb vitaminok a bőrápolásban!

C-vitamin

Az idő előtti ráncok ellen a leghatékonyabb vitaminok között dobogós helyet foglal el a C-vitamin. De akkor is nagy hasznát veheted, ha az arcbőröd fakó, és veszített a rugalmasságából. A C-vitamin erős regeneráló hatással rendelkezik, képes felvenni a harcot a bőröregedését felelős szabad gyökök ellen, és antioxidáns hatásának köszönhetően újra üdévé varázsolja a bőrödet.

Sőt, az apróbb bőrhibák, elszíneződések, valamin a kisebb ráncok ellen is hatékonyan bevetheted a C-vitamint. Emellett fokozza a kollagéntermelést, ami azért fontos, mert ha kevés a kollagén a bőrünkben, az veszíthet rugalmasságából és megereszkedhet. Mivel a C-vitamin előállítására a szervezetünk nem képes, ezért fontos, hogy egyrészt ételekkel, például a citrusfélékkel, paradicsommal, paprikával, káposztával pótold. De tudd, hogy a bőrödnek ez nem elég! A bőröd egészsége érdekében válassz tiszta C-vitamin-koncentrátumot tartalmazó arcápolót, ami segít feltölteni és újra rugalmassá, egészségessé tenni a bőrödet, még az olyan kényes területeken is, mint a szemed, a szád környéke és a homlokod.

D-vitamin

A C-vitaminhoz hasonlóan a D-vitamin nemcsak az immunrendszerünk számára kiemelkedően fontos, hanem a bőrünknek is. A D-vitamin egy része a napfény hatására termelődik a szervezetünkben, azonban lényeges, hogy számolj a káros UV-sugárzással is.

Tény, a napfény már magában is jót tesz a szervezetünknek és a kedélyállapotunknak, de ügyelj arra, hogyha a szabad levegőn vagy, még a hidegebb hónapokban is használj UV-szűrős krémet az arcodra! A D-vitamint étrendkiegészítő formájában, de természetesen ételekkel is pótolhatod: a halak, a tengeri herkentyűk, a vaj, a csirkemáj és a sajtok tökéletes D-vitamin-források.

E-vitamin

A bőrünknek E-vitaminra is szüksége van ahhoz, hogy egészséges és szép maradjon. Egyrészt azért, mert az E-vitamin is erős antioxidáns, ami fontos a szabad gyökök elleni küzdelemben, másrészt kiváló hidratálóként funkcionál.

Csökkentheti az apróbb ráncok kialakulásának az esélyét, és feszesebbé teheti a bőrödet. Jó, ha tisztában vagy azzal, hogy az E-vitamint a bőröd nem tudja sokáig raktározni, így folyamatos utánpótlásra van szükség. A mandula, a tojás, a máj, az olívaolaj, a tökmagolaj és a különböző gabonacsírák a legjobb E-vitamin-források.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top