Trend

Nőkről nőknek – mit jelent a szépség a magyar hölgyek számára (x)

A női szépséget középpontba állító legátfogóbb L’Oréal Paris kutatásból kiderül, hogy a magyar nők mikor érzik magukat magabiztosnak, mit jelen számukra a szépség, és mi befolyásolja az önbecsülésüket.

Március 8.-án világszerte a nőket ünnepeljük (x)

A NEMZETKÖZI NŐNAP ALKALMÁBÓL AZ ALÁBBI KÉRDÉST TETTÉK FEL A NŐKNEK:

„MIT JELENT ÖNÖKNEK A SZÉPSÉG?”

…ÉS HOGY MIK VOLTAK A VÁLASZOK?

A L’Oréal Paris kommunikációs kampányaiban mindig inspiráló nőket,  a női egyenjogúságért való küzdelmet állítja középpontba, és felsorakoztatja mindazt, ami a szépséget és inspirációt jelenti a hölgyek számára.

A március 8-án ünnepelt nemzetközi nőnap alkalmából a L’Oréal Paris úgy döntött, hogy egy átfogó kutatás során megvizsgálja, mit jelent a magyar nők számára a szépség, illetve hogy hogyan értékelik önmagukat. A témában összesen közel 2500 nő körében végeztek kérdőíves megkérdezést Szlovákiában, Csehországban és Magyarországon.

Ezúton köszönik valamennyi résztvevőnek, hogy őszintén megosztották a véleményüket és az érzéseiket. Kiderült, hogy mik is azok a legfontosabb tényezők, amiktől magabiztosnak érzik magukat, amiknek köszönhetően nem félnek önmagukat adni, illetve hogy mit is jelent a Nőknek a szépség. A válaszok rendkívül inspirálók voltak, amelyeket ezúton szeretnének megosztani mindenkivel.

Akárhogyan is érzi magát a bőrében, miközben ezeket a sorokat olvassa, soha ne feledje, hogy ÖN MEGÉRDEMLI!

MIT JELENT SZÁMUKRA A NŐI SZÉPSÉG FOGALMA?

A magyar hölgyek számára a szépség egy átfogó fogalom: a szép nő karizmatikus, természetes, és jól ápolt, de a külső megjelenésen kívül a belső harmónia és a kisugárzást is fontos. Sokan a belső szépségre (személyiség és báj), illetve a kozmetikumok használatára asszociálnak a női szépségre gondolva. A megkérdezettek többsége szerint a hosszú haj a női szépség szimbóluma.

És hogy kik a legszebbnek tartott hírességek? A legtöbb magyar nő Julia Robertset és Jennifer Anistont tartja a női szépség szimbólumának.

 MIKOR ÉRZIK MAGUKAT SZÉPNEK?

A legtöbb nő számára alapvető fontosságú a harmónia ahhoz, hogy szépnek érezze magát. Ezért fontos, hogy egyensúlyban érezzék magunkat, kipihentek legyenek és tudják, hogy számíthatnak másokra. Sokak számára a külső tényezők – például egy csinos ruha vagy egy szép smink viselése – is fontos szerepet játszanak abban, hogy dekoratívnak érezzék magukat. Emellett a párjuk dicsérő szavai kifejezetten erősíthetik a nőkben ezt az érzést.

82% azon a véleményen van, hogy egy hölgynek elsősorban önmagát kell elfogadnia, ahhoz, hogy kívülről is szépnek tűnjön

80% szerint fontos, hogy elégedettek legyünk a külsőnkkel

67% úgy gondolja, hogy fontos, hogy jó formában legyen

MIVEL TUDJÁK ELÉRNI, HOGY JÓL ÉREZZÉK MAGUKAT?

Leginkább akkor érezik jól magukat a bőrükben ha kevés stressz éri őket, így eleget pihenhetnek és még a hobbijaikra is jut idejük. A megkérdezettek 60%-a akkor érzi vonzónak magát, ha sportos, éppen fodrásztól érkezik, és szép sminket visel.

HOGYAN JÁRULNAK HOZZÁ A DEKORKOZMETIKUMOK AHHOZ, HOGY JÓL ÉREZZÉK MAGUKAT?

A magyar nők 72%-a használja a dekorkozmetikumokat valamilyen bőrhiba elfedésére.

A hölgyek 70%-a érzi magát nőiesebbnek, ha dekorkozmetikumokat használ, s ezek a termékek egyben hozzájárulnak magabiztosságuk erősítéséhez.

59% számára a sminkelés hozzátartozik az átlagos mindennapokhoz

 TIPP: A True Match alapozók megújult, extra hidratáló formulája hialuronsavval, vitaminokkal és anti-oxidánsokkal gazdagított, s természetes fedést biztosít a mindennapok során.

AZ UTOLSÓ KÉRDÉS A NEMZETKÖZI NŐNAPHOZ KAPCSOLÓDIK.  ÜNNEPLI EZT A NAPOT? AMENNYIBEN IGEN, HOGYAN?

A megkérdezett hölgyek 40%-ának örömet okoz, ha nőnap alkalmából megajándékozzák, 25 %-uk számára pedig már az is jól esik, ha gratulálnak neki ezen a napon.

„A családomtól legalább egy puszit szeretek kapni és mindig örülök a kollégáimtól kapott virágnak vagy édességnek.” – Eszter, 44 éves

„Szeretem a nőnapot, hiszen ez a nap rólunk szól!” – Regina, 25 éves

Összességében elmondhatjuk, hogy a L’Oréal Paris kutatása alapján a magyar nők többsége akkor érzi szépnek magát, ha van elég ideje magára, frizurája rendben van, szépen felöltözött és kisminkelte magát. A L’Oréal Paris ez utóbbiban tud a nők segítségére lenni!

A kutatásról: A kérdőíves megkérdezést a Wavemaker 2020 januárjának második felében folytatta le L’Oréal Paris márka megbízásából. A mintát 814, 18-65 éves korosztályú  nő képezte.

Boldog nőnapot kíván a L’Oréal Paris

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top