Trend

Földöntúli szépséget köszönhet a genetikai betegségeknek a 11 éves csecsen lány

Amina Ependijeva 11 éves csecsen lány különleges szépségét az albinizmus és a heterokrómia okozza.
Amina Ependijeva

Különleges szépségű lányt fedezett fel nemrégiben egy csecsen fotós, Amina Arszakova. Az internetezők lenyűgözve és csodálattal nézték a 11 éves Amina Ependijeváról készült portrét, és csak úgy záporoztak a kérdéseik.

Bár az orosz közösségi oldalakon nagy figyelem övezi a lányt, Ependijeva továbbra is rejtélyes figura maradt. Egyedül annyit tudni róla, hogy a csecsenföldi Kurcsalojban él, és különleges szépségét két ritka genetikai betegségnek köszönheti.

Az albinizmus miatt teljesen fehér a bőre és a haja, a különböző színű szemeket – pontosabban íriszt – pedig a heterokrómia nevű betegség okozza.

A két rendellenesség önmagában is ritka az embereknél, arra pedig csak nagyon kevés esetben van példa, hogy mind a kettő egyszerre forduljon elő valakinél.

A kommentelők egy része emiatt hitetlenkedve szemlélte a képeket, szerintük a fotós Photoshoppal változtatott a felvételeken. Néhány Kurcsalojban élő hozzászóló azonban megerősítette, hogy a lány valóban így néz ki, és élőben sokkal szebb.

(Oddity Central)

(Kiemelt kép: Instagram/aminaarsakova)

Olvass még különleges szépségekről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top