nlc.hu
Trend

Törött sminkcuccok javítása

Így javítsd meg a törött rúzst és szemhéjpúdert!

A törött rúzst, szemhéjpúdert vagy épp púdert nem kell kapásból a szemétbe dobni. Egyáltalán nem nehéz ugyanis megjavítani őket.

Törött rúzs

  • Ha a rúzs nagyjából a felénél tört el, akkor lesz a legkönnyebb dolgod. Az első, amivel próbálkozhatsz, hogy a lehető legpontosabban összeilleszted a kettétört darabokat, majd beteszed néhány órára a hűtőbe. 
  • Amennyiben az előző módszer nem vált be, fogj egy öngyújtót, finoman melegítsd fel mindkét felet a törött résznél, majd illeszd össze és hagyd kihűlni!
  • Abban az esetben, ha a rúzs az alapjából tört ki, akkor például egy kisolló vagy gemkapocs segítségével kapard ki a csőből a még benne lévő rúzst! Ezek után az öngyújtóval melegítsd fel a kitört rúzsdarab alját, majd nyomd bele a megtisztított csőbe!
  • Ha a rúzsnak csak a teteje tört le vagy nyomódott meg, akkor nincs más dolgod, mint egy fogpiszkálóval óvatosan leválasztani az eldeformálódott részt, majd papírzsebkendővel a szokott formára simogatni a rúzs végét.
Törött rúzs

Ne dobd ki! (Fotó: Getty Images)

Törött púder, szemhéjpúder, pirosító

A törött szemhéjpúderek, púderek vagy épp pirosítók javítása valamivel körülményesebb ugyan, mint a rúzsoké, de simán kivitelezhető.

  1. A törött púdert szórd egy tiszta, kis műanyag zacskóba. Az esetleg nem törött darabkákat is piszkáld ki a tégelyből, mert nulláról kell indítani a javítást.
  2. A púdert teljesen porítsd össze például egy kanál segítségével. Ne hagyj benne kisebb darabokat sem, ebben az esetben ugyanis csomós lesz majd az állaga. Addig nyomkodd, míg teljes egészében por állagúvá nem válik a festék.
  3. Csepegtess a porra gyógyszertári alkoholt! Addig adagold és kevergesd, míg a festék krémszerűvé és csomómentessé válik, de még nem folyékony!
  4. Az így kapott krémet töltsd vissza a tégelybe és egy spatula vagy egy kanál segítségével nyomkodd, simítsd bele!
  5. A tégelyt hagyd nyitva legalább 24 órára, hogy a púder teljesen ki tudjon száradni. Az alkohol elpárolog belőle és a festék megkeményedik, így újra használhatod.  

Még több házi praktika

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top