Trend

Hialuronsav – a nyári hidratálás szupersztárja

A hialuronsav minden bőrtípus számára áldás. Cikkünkből megtudhatod miért, és tippeket is adunk rá, milyen hialuronsavas készítményeket használj.

Ha egy hatóanyagnak több változata is megjelenik, akkor szinte biztosra veheted, hogy valami szuper dolgot tud. Ez a helyzet a hialuronsavval is, ami igazi sztárösszetevő a bőrápolásban: száraztól a zsíros bőrig mindenkinek csak jót tesz.

A hialuronsav ugyanis olyan, mint egy szivacs. Saját súlyának akár  az ezerszeresét is képes vízben megkötni, amivel elképesztő hidratáló turbót ad, szinte itatja a bőrödet, ami a nyári melegben mindenkinek extra jól jön. Bónuszban pedig simábbá, pumpáltabbá és rugalmasabbá is teszi a bőrt.

Kémiailag, a hialuron egy ismétlődő egységekből álló nagy cukormolekula, a különböző formáiban pedig az egységek ismétlődhetnek sokszor vagy kevésszer, és ettől függően kicsit mást is tudnak az egyes változatok.

A klasszikus, nagy molekulasúlyú változatoknak (sok ismétlődés) a legnagyobb a vízmegkötő képessége, míg a kismolekula-súlyúak (kevesebb ismétlődés) előnye a jobb felszívódás. A közepes molekulaméretű változatok a bőr védőrétegét erősítik, míg az ún. keresztkötött hialuronok a hosszantartó hidratáló hatásukról ismertek.

Olyan persze nincs, hogy legjobb, mindegyik másban jó, éppen ezért a mai top termékek számos hialuron formát tartalmaznak. Mutatjuk a kedvenc hialuronsavas szérumainkat, amik ezt a szemléletet követik:

Geek & Gorgeous 101 HA 5 Light

Geek & Gorgeous 101 HA 5 Light

Geek & Gorgeous 101 HA 5 Light

Az idei év Cosmopolitan-díjas széruma tényleg olyan, mint egy pohár víz. Frissebbé, üdébbé teszi a bőrödet, folyékony, és így azonnal beissza a bőröd. Ötféle hialuront tartalmaz, és a közepes és nagy molekulasúlyúakra fókuszálva, így nemcsak hidratál, de erősít is. (2490Ft / 30ml – beszerezheted itt)

Niod Multi Molecular Hyaluronic Acid

Niod Multi Molecular Hyaluronic Acid

Niod Multi Molecular Hyaluronic Acid

Ez a high-tech luxusszérum a legmagasabb igényű tudatos bőrápolóknak készült: összesen 15féle hialuronsavat tartalmaz, kis- közepes- és nagy molekulaméretűeket vegyesen. 2018-ban Vogue díjat kapott, mi is azoknak ajánljuk, akik a legjobbnál nem adják alább. (10900 Ft/15ml és 16400Ft / 30ml – beszerezheted itt)

Hada Labo Gokujyun Premium Hyaluronic Acid Lotion

Hada Labo Gokujyun Premium Hyaluronic Acid Lotion

Hada Labo Gokujyun Premium Hyaluronic Acid Lotion

A klasszikus japán tonik 5féle hialuronsavat tartalmaz, és igazi legendás terméknek számít nálunk is. Géles, selymes állaga puhává és bársonyossá teszi a bőrt, szerintünk tonik helyett nyugodtan használható szérumként is. (~8000Ft / 170ml – beszerezhető külföldről, online)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top