nlc.hu
Trend

Ilcsim program

Személyesség és természetesség jár a bőrödnek – Kipróbáltuk az Ilcsim programot

Szerkesztőnk kipróbálta az Ilcsi kozmetikai márka Ilcsim programját.

A hatékony bőrápolásnak két alappillére van: az egyik, hogy minőségi, lehetőleg minél több természetes anyagot tartalmazó kozmetikumokkal történjen, a másik pedig, hogy a bőrtípusunknak, illetve az esetleges bőrproblémáinknak legmegfelelőbb termékeket használjuk. A bőrtípus pontos meghatározása, illetve az ápolásához szükséges termékek megválasztása azonban önállóan egyáltalán nem egyszerű. Az Ilcsi azonban egy szuper szolgáltatást indított, melynek segítségével ti is alaposabban megismerhetitek a bőrötöket és azt is, hogy hogyan és mivel kell ápolnotok ahhoz, hogy a lehető legegészségesebb és legszebb legyen. Kipróbáltam.

Az Ilcsim program lényege, hogy egy személyre szabott, ingyenes bőrdiagnosztikát követően kozmetikusod ajánlást készít azokról a termékekről, melyek a bőrtípusod és bőrproblémáid alapján számodra a legmegfelelőbbek. Ezeket a kozmetikumokat aztán kedvezményes áron vásárolhatod meg. A bőrdiagnosztikát országszerte számos Ilcsi referenciakozmetikában elvégeztetheted.

Most érdemes kipróbálni a bőrdiagnosztikát

Most érdemes kipróbálni a bőrdiagnosztikát

Bőrdiagnosztika és az Ilcsim fiók használata

A bőrdiagnosztikát a budapesti Ilcsi Szépségmanufaktúrában végeztettem el. A szalon egyik kozmetikusa, Szerdahelyi-Gerencsér Anett először nagyító alatt vizsgálta meg az arcbőrömet, majd a bőrápolási rutinommal, életmódommal, bőrpoblémáimmal kapcsolatos kérdéseket tett fel. A bőrdiagnosztika lényege ugyanis éppen az, hogy komplett egészként tekint egyrészt a bőr aktuális állapotára, másrészt pedig a bőr tulajdonosát körülvevő dolgokra, hatásokra, körülményekre.

Megtudtam, hogy a pontos bőrtípusom olajos szeborrea, mely érzékenységre, gyulladásokra hajlamos. Már a diagnosztika alatt számos hasznos tanácsot kaptam a bőrápoláshoz, majd következett a számomra legideálisabb terméksor összeállítása. A kozmetikumokat helyben kézbe vehettem, megszagolgathattam, felkenhettem, közben a kozmetikus minden termék esetében elmagyarázta, hogy milyen anyagok találhatók benne, melyik, mire jó és milyen gyakran érdemes használni.

Tudtad?

Az Ilcsi professzionális natúr kozmetikumok minden esetben magyar, minősített bio- és gyógynövényekből, gyümölcsökből, zöldségekből és gyógyvízből készülnek, így nem kivonatokkal, hanem élő hatóanyagokkal dolgoznak a bőrön. Az Ilcsi kozmetikumok széles választékát azoknak ajánlják, akik a természetes, mellékhatásoktól mentes bőrápoló megoldásokat részesítik előnyben. Tisztelik az élet minden formáját, ezért a termékek kifejlesztése során nem végeznek állatkísérleteket, és nem használnak állati eredetű anyagot.

A cég több, mint 100 féle növényt használ a termékek előállításánál, melyek nagy részét saját bioültetvényükön termesztik, a többit pedig vagy biogazdálkodásokból vásárolják, vagy vadon gyűjtik be.

A termékek előállításához felhasznált ellenőrzött bio növények feldolgozását  a Hungária Öko Garancia Kft. minősíti.

Az Ilcsi kozmetikumok legtöbbje BDIH minősítéssel rendelkezik: a „BDIH Ellenőrzött Natúrkozmetikum” emblémát azok a termékek viselhetik, amelyek megfelelnek a német BDIH szövetség szigorú szabályainak. Emellett a termékek egy része  „Cosmos Natural” emblémát is visel, ezt a minősítést csak a legmagasabb organikus illetve natúrkozmetikai szabványok alapján gyártott, minőségi, biztonsággal használható natúr és organikus/bio készítmények kapják meg. 

A tanácsadással párhuzamosan Anett létrehozta a személyes Ilcsim fiókomat. Ide felkerült a bőrdiagnózisom, valamint az ajánlott termékek listája is. Az egész tanácsadás nagyjából 30 percet vett igénybe, ezalatt rengeteg újdonságot megtudtam a bőrömről és annak ápolásáról.

Az Ilcsim fiókomhoz való hozzáférést e-mailben kaptam meg. Annyi dolgom volt még, hogy létrehozzak egy jelszót, amivel aztán máris be tudtam lépni az oldalra. Maga a felület letisztult és egyszerűen kezelhető, nagyon könnyen megtaláltam rajta mindent. 

Praktikus, hogy a bőrdiagnosztika során nem kell azonnal eldöntened, hogy mely termékeket szeretnéd megvásárolni. Az oldalon mindenről még alaposabban tájékozódhatsz, majd ennek alapján dönthetsz a rendelésről, melyet az online áruházban le is adhatsz. A termékeket ráadásul 2020. július 20-án délig 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg, a cég most ezzel jutalmazza azokat, akik ellátogatnak egy személyes bőrdiagnosztikára.

Ilcsi kozmetikumok

Ilcsi kozmetikumok

Nekem így váltak be

Az elmúlt napokban a számomra ajánlott terméksort is volt alkalmam kipróbálni. A bőrömről esténként az Almás citromos arctejjel mostam le a sminket, melynek külön szuperképessége, hogy a szemfestéket is el tudtam távolítani vele, anélkül, hogy bármiféle csípős érzést tapasztaltam volna, így külön szemfesték-lemosóra már nem is volt szükségem. Ezek után a lenmagolajat és levendulaolajat is tartalmazó, ichtiolos Fekete szappannal mostam meg az arcom, majd bekentem Probiotikumos szérummal. Utóbbi szedret és fekete bodzavirágot is tartalmaz, bőrnyugtató, simító hatású, csökkenti a bőr zsírosodását, bónuszként pedig imádnivaló bodzaszörp-illata van. Az esti bőrápolást a Flavonoid extra szemránckrémmel zártam. Mindezek hatására a bőröm puha, relaxált állapotba került éjszakára.

A Fekete szappant a reggeli arcmosáshoz is használtam, utána pedig az Almás citromos tonikkal frissítettem fel a bőrömet, majd az Almás citromos habkrémmel, illetve szemkörnyéken a Flavonoid extra szemránckrémmel folytattam a bőrápolási rutint. A pórusaim látványosan összehúzódtak, feszesebbnek éreztem a bőrömet. Egészen más volt sminkelni is, alapozóból jóval kisebb mennyiségre volt szükségem, a festéket szebben, egységesebben felvette az arcbőröm és ami különösen szokatlan és pozitív tapasztalat volt, hogy nap közben sem fényesedett ki, még a kánikula dacára sem.

Mindezeken felül az ajánlott heti tisztító kezelést is elvégeztem. Ehhez először gondosan lemostam a bőrömet az Almás citromos arctejjel, majd felkentem a Kénes radírt. Bár a kénes szag kétségkívül kellemetlen kissé, a jótékony hatás miatt érdemes elviselni. A radír az elhalt szaruréteg eltávolításában segít, emellett gyulladáscsökkentő hatású. A krémet közepes vastagságban vittem fel a bőrömre, majd megvártam, míg majdnem megszárad, ezek után vattakoronggal dörzsöltem le. A radírozás során nem jelentkezett semmiféle kényelmetlen érzet, sokkal inkább kellemes volt. A radír maradéktalan eltávolítását követően a Hámosító nyugtató zselé következett, mely egyebek között citromfüvet, fekete bodzavirágot és mézet is tartalmaz. Nem csupán az illata volt olyan, mint egy finom citromos teáé, de a bőröm érzetre is mintha teázott volna egy jót. A kezelést követően rugalmas, friss tapintásúvá vált a bőröm és eltűnt róla a finom hámlás is.

Mindent egybevetve a bőrdiagnosztika és az ajánlott termékek is beváltották a hozzájuk fűzött reményeimet. Jó szívvel ajánlom, hogy próbáljátok ki ti is a szolgáltatást.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top