Trend

20 táska 5000 forint alatt, amik ősszel is divatosak lesznek

Tudtad, hogy most tudsz a legjobb áron táskát vásárolni az őszre?

Pörögnek a leárazások, két kézzel szórják ki a márkák a tavaszi-nyári árukészletet, az akciózásból pedig legnagyobb örömünkre a táskák sem maradnak ki. Érdemes körülnézni, ugyanis számos olyan kézitáskát is találunk, melyek passzolnak majd az őszi-téli trendekbe, mi is bemutatunk belőlük húszat, melyek ráadásul kevesebb, mint 5000 forintba kerülnek.

Kézitáskák

Egy-két kézitáska mindenkinek kell, ez nem vitás. A minimum, hogy legyen egy világosabb és egy sötétebb, jól kihasználható, tipikus “mindenhez jó” változat, de lássuk be, annyiféle forma és szín közül válogathatunk, hogy ember legyen a talpán, aki nem csábul el. Felesleges pénzszórás helyett persze nézzük meg, mire költünk, gondoljuk át, milyen stílusú, színű ruháink vannak és célirányosan azokhoz passzoló táskákat válasszunk. 

Bordó kézitáska - Versace
Megnézem
Összes kép (5)

Az aktuális trendek imádják a hálós táskákat, mutatunk egy variációt mi is rá, de hozzátennénk, ez azért inkább nyári sláger, télikabáttal furán mutatnának majd. Ha olyat kerestek, ami garantáltan több szezonon át is társatok lesz, keressétek a klasszikus formákat és válasszatok belőlük valamilyen mutatós színűt. A sárga például több őszi-téli divatbemutatón is feltűnt, és a sötét tónusú szettek üde színfoltjaként tündökölt. Mellette a bordós-pirosas és kék változatok voltak feltűnően sokan, az abszolút biztos pontot pedig továbbra is a fekete és barnás-drappos kézitáskák jelentik.

Boltmustra – Kézitáskák 5000 forint alatt  

Kézitáskák 5000 forint alatt

Kézitáskák 5000 forint alatt

1. Kézitáska kozmetikai tartóval – Mohito – 2. Hálós kézitáska – Mango Outlet – 3. Lehajtható fedeles táska – House – 4. Bordó vödörtáska – Zara –  5. Sárga, hüllőmintás city bag – Zara

Keresztpántos táskák

A fentieknél egy mérettel kisebb, keresztpántos táskák lesznek a következő szezon abszolút kedvencei – és ha már itt tartunk, aktuálisan is nagyon népszerűek a nőies crossbody táskák. A hüllőbőr minta továbbra is keresett lesz, méretben pedig az egészen mini, nagyjából csak bulitáskának megfelelő szütyőket is láthattunk a kifutókon letisztult, minimalista fazonokban megálmodva. Trendinek trendik, kihasználhatóságukat mindenki maga mérlegelje.

Tevebarna táska arany díszítésekkel - Balmain
Megnézem
Összes kép (6)

A fazonok között a lekerekített, nyeregtáska típusokból találhatunk a legtöbbet, 2-3 ezer forintos árszinten kedvünkre válogathatunk. Érdemes közülük olyat választani, ami határozott vonalvezetésű, ősszel ugyanis a a merev anyagú, sokszögek és karakán ívek által meghatározott táskák a top fazonok között lesznek. Egyet azonban ellenőrizzünk majd: mobiltelefonunk és egy picike pénztárca férjen bele a kiszemelt darabba.

Boltmustra – Keresztpántos táskák 5000 forint alatt

Keresztpántos táskák 5000 forint alatt

Keresztpántos táskák 5000 forint alatt

1. Sárga, láncos kézitáska – Mohito – 2. Pisztáciazöld kézitáska – Mango – 3. Krokodilbőr mintás nyeregtáska – Mohito – 4.  Hüllőmintás keresztpántos táska – Parfois – 5. Kétszínű, keresztpántos táska füllel – Reserved

Hátitáskák

Érdekes volt látni, hogy a nagy divatházak csak elvétve tervezték be a hátitáskákat ruhakollekcióik kiegészítőjeként, miközben webshopjaikban rendre ott sorakoznak a nőies vonalvezetésű, sportosnak esetleg csak a fazon miatt mondható darabok. Fast fashion szinten pedig még inkább ez a helyzet, ami nem csoda, a (mű)bőr hátitáskák kényelmes, jól kihasználható és kimondottan csinos darabjai lettek a hétköznapi szetteknek.

Pasztell kék hátitáska - Rick Owens
Megnézem
Összes kép (5)

A színeket és mintákat tekintve rájuk is csak ugyanazok vonatkoznak mint a kézitáskákra: a hüllőmintásak előnyt élveznek, divatosak a színes változatok (értsd, nem csak a feketék), a letisztult formák pedig itt is népszerűek, amiket esetenként kis lógó díszekkel dobnak fel. Egy szép csat a hátitáska éke lehet, de jól nézzük meg, miként záródnak, nehogy egy gyenge patent miatt folyton kinyíljon. 

Hátitáskák 5000 forint alatt

Hátitáskák 5000 forint alatt

1. Krokodilbőrmintás hátizsák – Mohito – 2. Húzózsinóros hátizsák ráhajtóval – Reserved – 3. Irizáló hátizsák – Zara – 4. Pasztell rózsaszín hátitáska – Parfois – 5. Fehér bőrhatású hátizsák – Mohito

Shopperek és tote táskák

Méretes malaclopókban nem volt hiány az őszi-téli divatbemutatókon, a hatalmas táskák ismét fénykorukat élik. Ha még nincs, egy klasszikus shopper fazont most érdemes lesz beszerezni, rájuk szavazott a divatházak zöme is, miközben színekben és mintákban szabadjára engedték fantáziájukat a tervezők. Tegyünk mi is bátran hasonlóképp, egy mutatós táska igazi látványelem, mely egy egyszerűbb szettet is nagyon jól feldob.

Tote táska - Stella McCartney
Megnézem
Összes kép (5)

A valóságban ezeknek az óriási táskáknak csak egy hátulütőjük van: hajlamosak lespórolni róluk a cipzárt, így legtöbbjüket tárva nyitva cipelhetjük, benne ugyebár minden értékünkkel és az uzsonnás dobozunkkal. Vásárolhatunk persze melléjük pici szütyőket is, amolyan formatervezett neszesszereket, melyek elrejtik a kíváncsi szemek (és kezek) elől a cuccainkat. Ezt mi is jó ötletnek tartjuk, de még így is inkább azt javasoljuk, keressétek meg a kevés kivételt és válasszatok olyan táskát, amiben legalább egy beépített belső rekesz, vagy egy laza kötő van, amivel összefoghatjuk a tatyó tetejét. 

Boltmustra – Shopperek és tote táskák 5000 forint alatt 

Shopper és tote táskák 5000 forint alatt

Shopper és tote táskák 5000 forint alatt

1. Csíkos tote táska – Zara – 2. Narancssárga tote táska – Zara – 3. Sárga shopper táska – H&M – 4. Bézs shopper fekete pántokkal – Mango – 5. Fekete tote táska – Mohito

Még több divatos kiegészítő

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.