nlc.hu
Trend

Kipróbáltuk az Yves Rocher Sensitive Camomille termékeit

A kamillával nem lehet melléfogni! – Kipróbáltuk az Yves Rocher Sensitive Camomille termékeit

Leteszteltük, mit tudnak az Yves Rocher új, érzékeny bőrre kifejlesztett, kamillakivonattal készült termékei.

A kamillát évszázadok óta használják a gyógyászatban és a szépségápolásban egyaránt. Az Yves Rocher márka termékeinek már a 60-as évek óta fontos alkotóeleme ez a klasszikus és természetes összetevő. Az új Sensitive Camomille termékcsaládot kifejezetten az érzékeny bőr igényeinek megfelelően fejlesztették ki. A termékek fő hatóanyaga a kamillakivonat, melyet a márka organikus gazdaságában, a franciaországi La Gacilly mezein termszesztett vad kamillából nyernek. Kipróbáltuk a termékcsalád két tagját, a sminklemosó olajat, valamint a könnyed, nyugtató arckrémet.

Mit tud a kamilla?

  • hatékony és ellenálló növény
  • antibakteriális és gyulladáscsökkentő
  • lassítja a szabadgyökök képződését
  • nyugtató hatású

Sensitive Camomille Sminklemosó olaj

Ha érzékeny bőröd van, azt akár még a micellás víz is irritálhatja, nem beszélve az erősebb hatóanyagú sminklemosókról, a sminket viszont kötelező minden nap maradéktalanul eltávolítani, ez nem is kérdés. A Sensitive Camomille Sminklemosó olaj úgy oldja fel a sminket, hogy eközben nincs hatással a bőr védő lipid rétegére, így használata során az irritáció kockázata minimális. 

A termék pumpás flakonban érhető el, ami higiénikussá és csepegésmentessé teszi a használatát. Értelemszerűen olajos, a szokványos sminklemosóknál tehát teltebb állagú, nagyon enyhe, fás illatú folyadék. A sminkvatta átitatásához egyetlen pumpálásnyi mennyiség elég is volt, a teljes sminkem eltávolításához három ilyet használtam el. Az alapozót pillanatok alatt feloldotta és már egy-két törléssel meglepően alaposan eltüntette a bőrömről, még a tágabb pórusaimból is kitakarítva azt. Hasonlóképp elbánt a rúzzsal is.

Yves Rocher Sensitive Camomille Sminklemosó olaj

Yves Rocher Sensitive Camomille Sminklemosó olaj

 

A sminklemosók esetében sarkalatos pont, hogy használhatók-e egyáltalán szemfesték eltávolítására és ha igen, mennyire hatékonyak. Nos, az olaj e tekintetben is kiválóan teljesített: nem csupán leoldotta a szemsminkemet, de közben egyáltalán nem csípte a szememet és a környékét sem, így pedig már nem is volt szükség plusz szemfesték-lemosóra.

A smink eltávolítását követően nem csupán, hogy nem tapasztaltam bőrpírt vagy feszülést, de egyenesen olyan érzés volt, mintha már hidratálót is kentem volna az arcomra.

Sensitive Camomille Könnyed, nyugtató arckrém

A Sensitive Camomille Könnyed, nyugtató arckrém 98 százalékban természetes összetevőkből áll. A kamillakivonat mellett tengeri moszat- és sigesbeckia-kivonatot, illetve sheavajat is tartalmaz. A tubus a márkától megszokott franciás, letisztult dizájn. Itt jegyezzük meg, hogy a termékek csomagolása – nem elhanyogolható módon – újrahasznosított anyagból készül. A krém hófehér, sűrű állagú, diszkrét, tiszta, natúr illattal. Mennyiségét tekintve nagyjából egy borsónyi elegendő volt az arcomra. A sűrű állag felkenés közben ugyanis lazábbá vált, így könnyedén eloszlatható volt és az arcbőröm igen hamar magába is szippantotta. 

Yves Rocher Sensitive Camomille Könnyed nyugtató arckrém

Yves Rocher Sensitive Camomille Könnyed nyugtató arckrém

Már az első használat alkalmával érezhetően felpuhította a bőrömet, miközben viszont nem tette ragacsossá. Hasonló bőrérzetet korábban leginkább csak gyógyszertári krémek esetében tapasztaltam. Éjszakai és nappali krémként is bevetettem. Előbbi esetben közvetkenül lefekvés előtt kentem fel, reggel pedig nyugodtabb és a szokásosnál kevésbé szomjas bőrrel ébredtem. Nappali krémként is kifejezetten jól esett felkenni, feltöltötte, ugyanakkor nem nehezítette el a bőrömet, a hidratált érzet pedig órákon keresztül meg is maradt. A pórusaimat egyáltalán nem tömítette el és az egyhetes tesztidőszak alatt semmiféle pattanás vagy  kipirosodás nem jelentkezett. A krém mindemellett sminkalapként is bevált: már egészen minimális mennyiség alapozóval rétegezve is finom, egységes bőrképet kaptam. 

Mindent egybevetbe a Sensitive Camomille termékeket egyrészt azoknak ajánlom, akiknél olykor még a könyedebb hatóanyagú kozmetikumok is irritációt váltanak ki. Másfelől viszont bárki másnak is, aki a természetes alapanyagokból készült, sokoldalú bőrápolókat részesíti előnyben.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top