nlc.hu
Trend

A Hónap tervezője a WAMP-on az Ezsubegz

A Hónap tervezője augusztusi WAMP-on az Ezsubegz

Enyedi Zsuzsa, a tervező maga is egy bohém fiatal nő, aki a merész anyaghasználatáról és stíluskeveréséről ismert. Védjegyévé vált a szarvas minta és a különféle szőrmék széles palettájának a variálhatósága. A márka, talán attól olyan speciális, hogy nem fél ötvözni a különféle anyagokat, legyen az műbőr, szövet, fém vagy műanyag. A fiatalos, modern táskák mellett neszesszereket és több apróságot is megtalálhatunk a kínálatban.

Minek a rövidítése a márkanév?

Mindenképpen valami személyes márkanevet szerettem volna választani, így a legkézenfekvőbb megoldásként a saját nevemből áll össze. Az ezsubegz e betűje az Enyedi-re, a zsu pedig a Zsuzsira utal. A begz már adja magát, itt a fonetikus írásmódot a megjelenés miatt választottam. Így írásban és hangzásban is egy sokkal harmonikusabb képet alkot.

ezsubegz

ezsubegz

Nagyon egyedi a márka logója is. Ennek mi a története?

A szív motívum az óvodai jelemtől kezdve az egész életemet végigkíséri, és jól kifejezi azt a fajta nyitottságot amit a márka képvisel. Imádok mindent ami csillog, egy igazi szarka vagyok, így gyakorlatilag egy percet sem kellett gondolkodnom, egyértelmű volt számomra, hogy ez lesz az én védjegyem.

Végzettséged szerint divattermék technológus vagy. Mindig erre készültél?

Kislány koromban fodrász vagy koreográfus szerettem volna lenni, később a kreatív vonalat megtartva a lakberendezés lett az új álommunkám. Az eredeti terv az volt, hogy a könnyűipari mérnöki diploma megszerzése után ebbe az irányba megyek tovább, de időközben annyira elvarázsolt a táskák világa, hogy azóta is úgy érzem most találtam igazán magamra, ez az amiben ki tudok teljesedni.

ezsubegz

ezsubegz

Miért pont a táskákra esett a választásod?

Mindig is szerettem öltözködni, értékelem ha valakinek egyben van a megjelenése, de a ruhák mellett a kiegészítők, táskák tervezése és kombinálása mindig is sokkal jobban megmozgatta a fantáziámat. Rengeteg lehetőség rejlik bennük, és úgy gondolom egy megfelelő táska bármilyen szetthez nagyon sokat tud adni. Ráadásul imádom az egész tervezési folyamatot az első skiccektől az utolsó szegecsekig.

Milyen elvárásaid vannak egy táskával kapcsolatban (kialakítás, anyaghasználat, design..stb.)

Szeretem az egyszerű, letisztult fazonokat. A táskáim nincsenek túlbonyolítva, de így is mindennek megvan a maga helye. Leginkább a küllem kialakításán szoktam a legtöbbet dolgozni, addig addig formálok egy-egy táskát, amíg azt tökéletesnek nem látom. Sokszor megfogadom, hogy készítek majd konzervatívabb megjelenésű táskákat is, aztán valahogy mindig azon kapom magam, hogy teljesen véletlenül rákerül egy-egy szegecs, vagy egy másik szín, vagy keveredik egy más mintázatú anyaggal.

ezsubegz

ezsubegz

Tervezed, hogy bővíted a termékkínálatot?

Az ezsubegzen belül biztosan fognak még készülni újabb fazonok és vannak egyéb ötleteim is, folyamatosan új dolgokon töröm a fejem. Van egy új projektem is alakulóban, de ez egy másik márkanév alatt fog futni hamarosan, egyelőre csak ennyit árulhatok el.

Nagyon egyediek a termékeid, jellemzőek a geometrikus formák és az élénk színek. Mennyire követed a trendeket és mennyire járod a saját utadat?

Nem szeretek magazinokat bújni, és az internetes tartalmakból sem tudok igazán inspirálódni. Igyekszem a néha elrugaszkodott ötleteimet emészthető formában megvalósítani. Van, hogy csak meglátok valahol egy-egy részletet, legyen az egy öv vagy egy kabátnak a zsebe az utcán valakin és máris kombinálok, elraktározom és később gyakran ezekből a részletekből születik meg egy-egy táska.

ezsubegz

ezsubegz

Milyen anyagokat használsz főként?

A legfőbb anyag amit használok az a műbőr. Praktikus és strapabíró, könnyű vele dolgozni. Ezer féle árnyalatban, kivitelben elérhető, határ csak a csillagos ég. Mindig van utánpótlás, és az évek során már azt is kitapasztaltam, hogy melyek az igazán jó minőségű darabok. Télen előszeretettel készítek műszőrméből táskákat, nyáron pedig inkább a vásznakat részesítem előnyben mindig az adott hangulattól, kollekciótól függően. 

Jellemzően inkább fesztiválos-bulis kollekciókat szoktál tervezni. Kiknek ajánlod a táskáidat? 

Minden évben van fesztivál kollekcióm, de a webshopban rengeteg hétköznapi felhasználásra szánt táska is elérhető. Tény, hogy az anyaghasználat és a kialakítás miatt feltűnőbbek az átlagosnál, ezért olyan lányoknak, nőknek ajánlom, akik tudatni akarják a világgal, hogy magabiztosak, hisznek saját magukban és fel merik vállalni az egyéniségüket.

ezsubegz

ezsubegz

Mennyire érintett téged a nyári bulik és fesztiválok elmaradása?

Egy évben több kollekciót is ki szoktam hozni, ezek közül pedig a legnagyobb kedvencem a fesztivál kollekció. Már az idei táskák tervét is elkészítettem, de nem láttam értelmét kijönni vele ebben az időszakban. Helyette egy teljesen új dologgal készültem, az idei limitált meglepetés kollekcióban extravagáns farmerdzsekik kaptak helyet. Óriási sikere volt!

Van új kollekciód? Min dolgozol jelenleg?

A legújabb kollekcióm majd csak ősszel fog kijönni, de addig is mindig töröm a fejem valami újdonságon. Két kollekció megalkotása között szoktam egy-egy új táskát piacra dobni. Ezek a táskák valahogy mindig energiával töltenek fel, ugyanis kötöttségek nélkül alkothatom meg őket, így rendszeresen számíthattok újdonságokra az ezsubegznél.

WAMP augusztus

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top