12 őszi parfümújdonság, amiktől szárnyra kap a lelkünk

Benecz Judit | 2020. Szeptember 10.
Ezek a parfümújdonságok várnak ránk idén ősszel.

Nem tétlenkedtek az illatmárkák az elmúlt hónapokban, különleges parfümöket alkottak meg az őszi szezon kezdetére.  Igazi újdonságok és jól sikerült illatvariációk közül válogathatunk, mutatjuk is a női parfümöket, melyek tesztereit valóban érdemes levenni az üzletek polcairól.

Givency – L’Interdit EdP Intense

Givency – L’Interdit EdP Intense

Az ikonikus L’Interdit illat újraalkotott verzióját 2018-ban mutatták be, idén pedig megérkezett Intense változata, mely a borzongást új szintre emeli. Mélyebb és sötétebb, mint valaha, amit már a flakon fekete színe is jelez. A rendkívül tartós illat a fekete bors illatjegyével nyit, majd a narancsvirág mellé az intenzíven addiktív tubarózsa, valamint a szezám illata társul. A szívjegy végül a fás alapillat füstös, underground jegyeivel tökéletesedik ki. A vetiver és pacsuli orientális jelleget adnak, a vaníliabab pedig eleganciával szövi át az illatjegyeket. A mély és gazdag Eau de Parfum Intense keleties, virágos, fás illat, szofisztikált és határozottan couture.

Giorgio Armani – My Way EdP

Giorgio Armani – My Way EdP

Új taggal bővül a Giorgio Armani parfümcsalád, a My Way EdP egy fehér virágos illat, amelynek már üvege is különleges. A parfümöt ugyanis a fenntarthatóság iránti elkötelezettség nevében tervezték, részeként a világmárka céljának, hogy csökkentsék a káros környezeti hatásokat és segítsék az éghajlatváltozás elleni küzdelmet. A My Way két fő illatjegye az olaszországi Calabria térségéből származó bergamott és az egyiptomi narancsvirág, szív illatjegye az indiai tubarózsa, mely az indiai sambac jázmin és jázmin grandiflorum szuper fúzióval egyesül. Az illat alapjegyeit a virginiai cédrusfa, a madagaszkári bourbon vanília és a fehér pézsma keveréke adja.

Lancôme – Idôle L’Intense EdP

Lancôme – Idôle L’Intense EdP

Az illatmárka 2019-es újdonsága, az Idôle egy lendületesebb, érzékibb, ragyogóbb ciprus akkorddal gazdagítva tér vissza idén ősszel.​ Az Idôle L’Intense-ben háromféle jázmin bársonyos textúráját is felfedezhetjük, a parfüm könnyed-gyümölcsös akkordokat rejt. Az illat virágos szívjegyét a pézsmás illatjegy veszi körül, végezetül, a fehér ciprus alapjegy tökéletesíti a kifinomult fás akkordokat.

Estée Lauder – Beautiful Absolu

Estée Lauder – Beautiful Absolu

Limitált kiadással jelentkezett az Estée Lauder, az új Beautiful Absolu x Andy Warhol egy kollaboráció keretein belül jött létre. Andy Warhol annak idején, az eredeti illat bevezetésekor, új kedvenc illatának nyilvánította a parfümöt, melyet ő maga is szívesen viselt. Most, a parfüm létrejöttének 35. évfordulóján Andy Warhol ikonikus művészete az, mely inspirálta ezt az időtlen illatot. A Beautiful Absolu főbb jegyei a tubarózsa, liliom, friss körömvirág, narancsvirág, és jázmin.

Aerin – Ambrette de Noir

Aerin – Ambrette de Noir

Ez a jellegzetes illat Olivier Cresp parfümmester segítségével jött létre, a parfüm az érzéki pézsmával kombinált, gazdag és bársonyos virágok jegyein keresztül kifinomultságot és romantikát sugároz. „A premier kollekcióm legújabb parfümjéhez valami igazán kivételes dolgot szerettem volna alkotni. Az Ambrette de Noir éppen ilyen: egy karcsú, bátran nőies, modern parfüm” – mondta el róla Aerin Lauder.

Yves Saint Laurent – Libre EdP Intense

Yves Saint Laurent – Libre EdP Intense

A Libre új illatvariációja egy virágos, vaníliás, fűszeres illat, amit egy kis füstösséggel bolondítottak meg. Természetes összetevői között megtalálhatjuk a franciaországi levendulát, a marokkói narancsvirágot, a madagaszkári vaníliát és az orchideát egyaránt. Az illatújdonság az intenzív szabadságérzetet akarja közvetíteni minden cseppjével, nem véletlen, hogy arcának Dua Lipa énekesnőt kérték fel.

Valentino – Voce Viva EdP

Valentino – Voce Viva EdP

A Valentino új női illata arra bátorít minket, hogy hallgassunk a szívünkre, inspiráljuk egymást és éljük meg álmainkat. Ennek az üzenetnek pedig ki más lehetne az arca, mint Lady Gaga, akit az illat nagykövetének kértek fel. A virágos-fás parfümöt három fő illatjegy határozza meg: a bergamott, a fehér virágok és a narancsvirág, amelyeket citrusos jegyek és vaníliás, tölgymohás alapjegyek tesznek izgalmassá.

Marc Jacobs – Perfect EdP

Marc Jacobs – Perfect EdP

Új parfümmel jelentkezett a Marc Jacobs, a Perfect EdP játékos, optimista illatként mutatkozik be. Ennek megfelelően friss virágos és letisztult jegyek harmonikus keveréke, mely a vidám üvegcsében rejlik. Az illat a lédús rebarbara és a ragyogó nárcisz elegyével indít, amit a szívjegyben helyet apó lágy mandulatej követ, míg az alapjegyben a cédrus és a kasmír dominál.

AVON – Far Away Rebel & Diva Parfum

AVON – Far Away Rebel & Diva Parfum

Az Avon őszi illatújdonságában a rózsabors, a magnólia és a sós karamellás popcorn édes illatelegye legnőiesebb oldalunkat hozza elő, magabiztosságot és erőt sugároz. Az üvegcse is ehhez méltón érzéki színnel és lendületes formavilággal kialakított.

s.Oliver – Follow Your Soul Women EdT

s.Oliver – Follow Your Soul WOMEN EdT

A nőies illatkompozíció fejjegyében a citrom, ribizli és rózsabors triója köszönti viselőjét, melyek friss és magával ragadó életerőt árasztanak. Hozzájuk kapcsolódik a szívjegyben a rózsa, jázmin és bódító magnólia alkotta virágcsokor, végül az alapjegy a cédrus- és szantálfa megjelenésével teszi kerekké a parfümöt.

4711 – Acqua Colonia Tea Edition 2020 Green Tea & Bergamot Natural Spray 

4711 – Acqua Colonia Tea Edition 2020 Green Tea & Bergamot Natural Spray

A 4711 igazi ikonikus illat, mely abszolút reneszánszát éli. Az Acqua Colonia vonala Tea Edition néven indította ebben az évben limitált kollekcióját, amelyet a teaszertartások ihlettek. Ennek legújabb eleme a Green Tea & Bergamot, ami az összes érzékre ható frissítő, élénkítő illat. Aromásan fanyar akkordok éppúgy megtalálhatók benne, mint a citrusos árnyalatok.

Betty Barclay Oriental Bloom EdP Natural Spray

Betty Barclay Oriental Bloom EdP Natural Spray

A Betty Barclay Oriental Bloom névre keresztelt újdonsága a pezsdítő körtével és a frézia, valamint a jázmin átlátszó, enyhén vizes szirmaival nyit, igazán könnyed és játékos. A szívjegyben a magnólia finom, nőies illatjegyeivel bővül, melyeket gyengéden beborít a mandulára emlékeztető tonkabab édes varázsa és egy leheletnyi ismerős vaníliaaroma. A keleties virágok puha fákkal és mósusszal kiteljesedve és körülölelve csengenek le.

Parfümválasztás régen és ma

Exit mobile version