Ráparancsoltak a nőre a konditeremben, hogy vegyen fel egy pólót

T.CS. | 2020. Szeptember 15.
Julia Maren épp egy konditeremben edzett, amikor az alkalmazottak arra utasították, hogy csak akkor maradhat, ha a felsőjére még felhúz egy pólót is.

Maren, a Tennessee állambeli egészséges életmódot folytató, rendszeresen edző nő egy hasát szabadon hagyó felsőben kezdte meg az edzését. Odamentek hozzá, felszólították, hogy vegye ki a fülhallgatóját, majd felajánlották neki, hogy szívesen adnak neki kölcsön egy pólót, hogy tovább edzhessen, de a jelenlegi felszerelésében ezt nem folytathatja. Julia a szettjéről az Instagram-oldalán megosztott egy fotót, így bárki láthatja, hogy edzéshez öltözve érkezett a gymbe – írja a Dailystar.

Julia Maren szerint az ő esetéből is látszik, hogy sok nő pont amiatt fél lemenni az edzőterembe, mert kibeszélik őket, és a szexizmus és a kettős mérce miatt más szabályok vonatkoznak rájuk, a konditermekben diszkriminálják őket. Egy férfi például simán vehet fel olyan ujjatlan trikót, ami annyira kivágott, hogy mindkét mellbimbója kilátszik, mégsem szól rá senki. Julia Maren szerint baj azzal az emberrel van, aki az ő edzését találta szexuálisan kihívónak, és inkább neki kellene elszámolnia magával. Bár Julia nem nevezte meg az edzőtermet, a közösségi médiában mégis heves reakciókat váltott ki a konditermi diszkriminációról szóló posztja.

Nemcsak a konditeremben van ám kettős mérce:

Exit mobile version