Trend

Olajzselé még így nem hozott lázba – Leteszteltem a Moyra körömápoló újdonságait

A Moyra körömápoló kollekciója friss, őszi újdonság, azonban már lehetőséget kaptam rá, hogy leteszteljem. Íme az eredmény.

A körömlakkjairól népszerű Moyra nemrég vezette be legújabb termékcsaládját, a gyümölcsös körömápoló alaplakkokat és a köröm- és bőrápoló olajzseléket, melyeket az elmúlt napokban intenzív tesztelésnek vetettem alá.

Meg kell hagyni, ennél jobbkor nem is jöhettek volna ki az újdonságokkal, hisz nem elég, hogy a folytonos kézmosás és kézfertőtlenítés rommá szárítja kezeimet, bizony a körömágy bőre is megsínyli a dolgot. Ezzel persze nem vagyok egyedül, mint ahogyan azzal sem, hogy a rendszeres reszelés, polírozás, géllakozás, netán körömépítés vagy épp csak sima körömlakkozás mind-mind igénybe veszi a körmöket és a körömágyat. Talán nem is gondolnánk, mennyire rájuk fér egy kis ápolás azon felül, hogy egy-egy lopott mozdulattal kapnak némi kézkrémet.

Moyra köröm- és bőrápoló olajzselék és körömápoló alaplakkok

Moyra köröm- és bőrápoló olajzselék és körömápoló alaplakkok

Moyra körömápoló alaplakkok

A márkától megszokott kiszerelésű, opálos, színes lakkokról van szó, melyekből négy különbözőt alakítottak ki, négyféle hatóanyagkeverékkel, attól függően, milyen szempontból szeretnénk egy kis plusz ápolást adni körmeinknek – vagy melyik cukorkaszín a kedvencünk. A lakkok színvilága ugyanis nagyon mutatós, vonzzák a tekintetet, mint ahogyan a papírdobozok növényes mintája is.

A színek persze funkcióikra is utalnak:

  • rózsaszín dinnyés: A-, B- és C-vitaminokat tartalmaz – funkciója: helyreállítja a sérült körömfelületet.
  • narancsszín narancsos: C-vitaminos – funkciója: ellenállóbbá teszi a körmöt a külső hatásokkal szemben.
  • lila szőlős: szőlőmag kivonatot tartalmazó, antioxidáns hatású – funkciója: ragyogóbb, egészségesebb, fényesebb lesz tőle a köröm.
  • zöld kivis: vitaminokban és fitonutriensben gazdag ápoló – funkciója: védi és erősíti a körmöket.
Moyra körömápoló alaplakkok

Moyra körömápoló alaplakkok

Első benyomás: Bár arra számítottam, enyhe színt is adnak körmeimnek a lakkok, felkenve egy abszolút áttetsző réteget képeztek. Illatuk inkább a megszokott körömlakk illat, a gyümölcsös jelleg számomra kevésbé dominált, igaz, ez nem is hiányzott. Az állaguk jóval hígabb, mint egy átlagos körömlakké, és ez nagyon tetszett.

Használatuk, tapasztalatok: Az alaplakk mindegyike nagyon szépen terült a körmön és villámgyorsan megszáradt. Mindegyiknek olyan hatása volt, mintha nem is lett volna körömlakk a körmeimen, csupán szuperfényes és ápolt látványt nyújtottak, feltételezem, ez a hígabb állagnak is köszönhető. Egy körömlakknak, még ha csak egy rétegben is visszük fel, van egy vastagsága, ami aztán ha kopásnak indul, nagyon látszik, még átlátszó lakkoknál is, ezeknél azonban ez valahogy „láthatatlan” volt, miközben a tartósság sem szenvedett csorbát.

Az igazság az, hogy nálam gyakran elmarad a körömlakkozás a hétköznapokon, és ilyenkor nem is a szín, ami hiányzik, sokkal inkább az az ápolt látvány, amit egy ízléses manikűr nyújt. Ezeknél az alaplakkoknál éppen ezért nagyon tetszett, hogy tartós és szép fényt adtak körmeimnek, a tudat pedig, hogy mindeközben még ápolták is, hatalmas pozitívum volt. Persze kipróbáltam körömlakk alá is az újdonságokat, ehhez Moyra körömlakkot használtam, amit nagyon szépen lehetett rájuk felvinni a szokásos két rétegben, majd fedőlakkal zártam a sort. A manikűr tartóssága így rendben volt, sőt, megkockáztatom, kicsit később is kezdett kopni a lakk – ebből a szempontból nem vettem észre különbséget az egyes típusok között, szerintem mindegyik ugyanolyan jól működött alaplakként.

Pár nap arra persze nem elég, hogy megtapasztaljam a vitaminok hosszútávú körömápoló, -erősítő hatását, az összetevők között azonban valóban ott szerepelnek a különféle növényi kivonatok, melyek hozzájárulhatnak az egészséges körmökhöz, engem pedig ez a tudat megnyugtatott.

Moyra köröm- és bőrápoló olajzselék

A kollekció másik csapatát négy köröm- és bőrápoló olajzselé adja, melyek mindegyikét szintén valamilyen ápoló növényi kivonattal látták el:

  • rózsaszín gránátalmás: C-vitaminos, shea kivonatos, panthenolt tartalmazó olajzselé – funkciója: ápoló és nyugtató hatású, körömépítés után is ajánlott.
  • narancsszín papayás: A-vitaminos, glicerines olajzselé – funkciója: segíti a sérült körömágy regenerálódását, a körmök erősítését.
  • sárga ananászos: C- és E-vitaminos, shea kivonatos olajzselé – funkciója: segíti a sérült körömlemez helyreállítását, véd a környezeti hatások ellen.
  • zöld csillaggyümölcsös: csillaggyümölcs-kivonatos olajzselé – funkciója: a száraz és töredezett körömágy ápolására ajánlott, ami a téli időszakban kifejezetten jól jöhet.
Moyra köröm- és bőrápoló olajzselék

Moyra köröm- és bőrápoló olajzselék

Első benyomás: Átlátszók és színesek, illatuk pedig a gyümölcsös cukorkákat juttatják eszünkbe, élmény volt szagolgatni őket használat közben. Kiszerelésük hatalmas – értem azon, hogy normál Moyra körömlakkos üvegcsében vannak, miközben ezek a készítmények általában a lakkoknál jóval kisebb kiszerelést szoktak kapni, így ez alapján biztosan nagyon kiadós mennyiség az, amit a pénzünkért kapunk.

Használatuk, tapasztalatok: Kipróbáltam már többféle körömápoló olajat, de ezek valami egészen más kategóriát képviselnek. Olajzselé állaguk zseniális, jóval könnyedebbek, mint a sima olajak, éppen ezért gyorsabban, egyszerűbben felszívódnak és nem érzem még hosszú percekkel a művelet után is, hogy csúszós, ragacsos lenne a bőröm. Ezt sosem szerettem. Másnak talán gyorsabban beszívódnak az olajas körömágyápolók, de nekem lassan és macerásan. Ezzel a képességével így engem kilóra megvett, ráadásul a száraz körömágyamat pikk-pakk helyrerántották – és nem csak a zöld változat, ami a leírása alapján direkt erre hivatott.

A körömágynál a bőrt igyekszem mindig óvatosan visszatolni és a felesleget eltávolítani, ez többnyire sikerül – de van, hogy nem. Nagy balesetet nem kellett velük leápolnom, de a körömszépítkezés után úgy éreztem, egy kis bőrnyugtatás nem fog ártani, így bal kezemen a papayás, jobb kezemen a gránátalmás változattal kentem be körmeimet és a bőrt körülöttük. Határozottan jóleső érzés volt mindkettő. A délután hátralévő részében többet nem kenegettem, de még este is – túl jó pár kézmosáson – érezhetően jobb kondiban volt a bőröm. Este megismételtem (egyébként nagyon gyorsan megvan, fél perc, majd még egy maximum, míg beszívódik) és reggel tetszett az ápoltabb eredmény, amit láttam. 

Tipp: ha körömlakkozni akarunk, akkor persze legutolsó lépésként masszírozzuk a körömágyba ezeket az olajzseléket, ha pedig körmeink pucér felszínét ápolnánk vele, akkor mindenképp mossuk le lakkozás előtt, hisz a lakk zsíros/olajos felületre nem fog megfelelően rátapadni.

Ha kedvet kaptál az újdonságokhoz, jó ha tudod, az új Moyra köröm- és bőrápoló termékcsalád elérhető a cég szaküzleteiben, a www.moyra.hu weboldalon, valamint hamarosan a dm drogériákban is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top