nlc.hu
Trend

Zárlat Walesben a koronavírus miatt

Koronavírus: két hétre megáll az élet Walesben

Két hétig tartó szigorú korlátozásokat vezetnek be Walesben a koronavírus-járvány miatt.

Csaknem teljes zárlattal felérő, két hétig tartó szigorú korlátozások lépnek életbe péntektől Walesben a koronavírus-járvány terjedésének megfékezése végett – jelentette be a walesi miniszterelnök hétfőn.

Mark Drakeford a walesi fővárosban, Cardiffban tartott sajtótájékoztatóján közölte: október 23-tól november 9-ig bezárnak a pubok, az éttermek, a turisztikai és szabadidő-létesítmények, a közösségi intézmények, a könyvtárak és a nem alapvető cikkeket árusító üzletek.

Be kell zárniuk a fodrászatoknak, a szállodáknak és a szépségszalonoknak is. Esküvői és temetési szertartások kivételével a vallási intézményeknek is fel kell függeszteniük működésüket két hétre.

Wales koronavírus

Maszkot viselő járókelők a walesi Cardiffban 2020. szeptember 27-én (Fotó: Geoff Caddick / AFP)

A lakosságot arra kéri a walesi kormány, hogy maradjon otthon, ha lehetséges, dolgozzon otthonról, és a legszükségesebb bevásárlásokon, valamint napi egy rövid testedzésen kívül lehetőleg ne mozduljon ki.

Drakeford ismertetése szerint ez alól csak a kritikus fontosságú területeken dolgozók kaphatnak mentességet, illetve azok, akiknek otthoni munkavégzése fizikailag nem lehetséges. A walesi kormány a zárlat idejére megtiltja a gyülekezést a nem egy háztartásban élők számára közterületen és zárt térben egyaránt.

A korlátozások első hete egybeesik az iskolák őszi szünetével. A walesi miniszterelnök tájékoztatása szerint a szünet után az általános iskolákban minden évfolyam számára, a középiskolákban csak a vizsgák előtt álló évfolyamokon indulhat újra az oktatás, a többi középiskolai osztálynak online oktatásra kell ismét áttérnie.

(MTI)

Még több hír a koronavírus külföldi kezeléséről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top