Trend

Szerinted férfi vagy nő van a képen?

Rajongók százezrei találgatják a tehetséges cosplayer nemét.

2020 végén már nem biztos, hogy el kell magyarázni, de ha valaki mégsem tudná, leírjuk: a cosplay a beöltözés művészete, a cosplayerek pedig olyan személyek, akik rendszeresen öltenek magukra különböző jelmezeket, amiket sokszor maguk készítenek, és így próbálnak minél jobban hasonlítani rajzfilmfigurákra vagy képregények, netán videojátékok szereplőire. A cosplaynek már idehaza is nagy hagyományai vannak, de most tekintsünk egy kicsit távolabbra.

Hakken Ryou ismert malájziai cosplayer, aki több mint másfél millió rajongóval büszkélkedhet csak az Instagramon. Nem véletlen, hiszen zavarbaejtő módon képes utánozni népszerű anime figurákat és videojáték szereplőket, mint Naruto, Arknights, Demon Slayer, vagy Nobless.

Profin sminkel, készít magának frizurát, és a digitáis szerkesztők sem hozzák zavarba, amint az a képein is látható. Nem csoda, hogy annyian imádják.

Hakken Ryou a cosplay zsenije. (Fotó: Facebook)

Hakken Ryou a cosplay zsenije. (Fotó: Facebook)

Egy kérdés azonban nem hagyja nyugodni a rajongókat: férfi vagy nő vajon Hakken Ryou?

A rajongók egy része tudja, hogy Hakken bizony nő, aki történetesen simán képes férfi karaktereket is életre kelteni. Aki viszont először férfi karakterként látja meg, és megtudja végül, hogy nő, annak általában tátva marad a szája.

És bár a közösségi médiában újra és újra elkezdik latolgatni Hakken nemét, a lényeg tulajdonképpen nem is az, hogy férfi vagy nő, hanem hogy kivételes tehetség a cosplay univerzumban ő.

Forrás: Odditycentral

Érdekességek a cosplayről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top