nlc.hu
Trend

Aweng Ade-Chuol a feleségét csókolja az Elle címlapján

Aweng Ade-Chuol a feleségét csókolja az ELLE címlapján

A nehéz sorsú szudáni modellt sok homofób támadás érte korábban, amik nagyon megviselték.
Elle címlapon egy meleg pár

A szupermodell Aweng Ade-Chuol szudáni modell feleségül vette barátnőjét,Aweng Alexuszt, szerelmüket pedig a brit ELLE a címlapján ünnepli.
A 22 éves modellel egy több oldalas interjú is készült, amiből többek között az is kiderül, hogy homoszexualitása miatt támadások érték, és ezért olyan súlyos depresszióba került, hogy két hónappal ezelőtt öngyilkosságot kísérelt meg.

Azt is elmondta, hogy Dél-Szudánban a melegek házassága nem elfogadott, hazájában szégyennek számít a párja iránt érzett szerelme. Az interjúban „terápiát és önelfogadást” javasolt a hasonló megpróbáltatásokat átélő emberek számára.

A még csak 22 éves lánynak viszontagságos a múltja, 11 fiatalabb testvérével együtt évekig a kenyai menekülttáborban élt, mielőtt Ausztráliába költözött.

Aweng a divatszakma egyik legkeresettebb modelljévé vált, többek között szerepelt a Burberry, a Balmain, a Puma kampányaiban, valamint Rihanna debütáló Savage x Fenty show-jában is láthattuk. Legutóbb Beyoncé Black Is King című klipjében szerepelt Naomi Campbell és az Oscar-díjas színész, Lupita Nyong’o mellett. 

Farrah Storr főszerkesztő a Yahoo Life-nak elmondta: „A glossie magazinok hagyományosan heteroszexuális párokat raktak eddig a borítókra, ritkán láttam ugyanolyan nemű párokat ölelkezni és csókolózni egy címlapon” – mondta, hozzátéve, hogy az ELLE-nél szerettek volna egy szerelmes, fiatal párt bemutatni egy nagyon nehéz év végén, Aweng és Lexy párosa tökéletesen illeszkedett ehhez az elképzeléshez.

Aweng jelenleg Londonban él feleségével és két uszkárjukkal.

Kiemelt kép: Instagram

Még több jó hír a világból:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top