nlc.hu
Trend

Lavylites kozmetikumok

Mintha újrahúzták volna a bőrömet – Kipróbáltam a Lavylites kozmetikumait

Egy hazai kozmetikai márka, a Lavylites néhány termékét teszteltem az elmúlt napokban. Íme a tapasztalataim!

A Lavylites  egy 2013 óta létező, hazai kozmetikai márka. Alapítója, Jakabovics Tibor vegyészmérnök egy környezetében történt, súlyos égési sérüléses baleset kapcsán kezdett azon gondolkodni, hogyan lehet nagy kiterjedésű sérüléseket gyógyítani. Kifejlesztette a máig is titkos recept szerint, a legszigorúbb precizitással készülő mesterkeveréket, amely a Lavylites kreációinak alapja lett. A termékek jó híre kezdettől fogva elsősorban szájhagyomány útján terjedt és a kozmetikai iparban ritkaságnak számító, kimagasló újravásárlási rátákat produkált. A márka mára az Európai Unió összes országában és további kontinenseken is jelen van, és nemrég a világ talán legrangosabb, független szépségipari megmérettetésén három fődíjat is kapott, megelőzve ezzel olyan márkákat, mint a L’Oréal, az Estée Lauder vagy a Fenty Beauty by Rihanna. A zsűri Nadja Swarovski elnökletével a Lavylites Lavyl Auricum termékének ítélte a leginnovatívabb pandémiaellenes multifunkciós bőrápolója címet, a Lavyl Auricum / Auricum Sensitive a világ leggyorsabban növekvő kozmetikai márkacsaládja lett, míg az Exyol Gemma Prevent a leginnovatívabb anti-aging krém, érzékeny, idősödő bőrre. A sikertörténet kíváncsivá tett, ezért kipróbáltam a Lavylites néhány termékét.   

A Lavylites elismerései

A Lavylites elismerései

Lavyl Auricum Sensitive

A Lavyl Auricum Sensitive testspray csomagolása letisztult, a penta alakú keskenyedő flakon fogásra kimondottan kényelmes. A terméket reggel-este, tisztálkodás után permeteztem a bőrömre. Először meghökkentett, hogy más az illatvilága, mint a megszokott kozmetikumoké. Nyersebb, természetesebb. De a második fújásnál már kimondottan vártam azt az élményt, amit a Lavyl Auricum Sensitive illata nyújt. Valamilyen ősi, univerzális erőt érzek benne, felüdít és energetizál. Kicsit addiktív, a legjobb értelemben! A spray komplex gyógynövénykeveréket tartalmaz, illatában ebből a citrusos és a levendulás jegyek érvényesülnek leginkább. Felvitelkor érzetre olyan volt, mintha egy frissítő testspray-vel fújtam volna be magam, ám a bőrömre kerülve a spray gazdag, olajos testápolóként kezdett viselkedni. Semmiféle ragacsos érzetet nem hagyott, a bőröm szinte azonnal beszívta, majd selymes, feszes gyümölcshéjhoz hasonló bőrérzetet tapasztaltam. Az illat mindezzel párhuzamosan szelídült ugyan, de a hatóanyagokkal együtt ez is beivódott a bőrömbe és közelről még órákkal később is éreztem.

Lavyl Auricum Sensitive

Lavyl Auricum Sensitive

A bőröm érzékeny, hajlamos a gyors kiszáradásra, hámlásra, illetve a kontakt ekcémára is. A Lavyl Auricum Sensitive napi kétszeri használata mellett azonban ezek a kellemetlen tünetek egyáltalán nem jelentkeztek, sőt, néhány nap elteltével úgy éreztem, mintha „újrahúzták” volna a bőrömet, ami maximálisan meggyőzött a készítmény hatékonyságáról.

Gemma Prevent

A Gemma Prevent kifejezetten az érzékeny, idősödő bőr ápolására kifejlesztett éjszakai krém, melyet értelemszerűen az esti arcápolási rutinom részeként alkalmaztam. A látványos grafikával díszített, átlátszó csomagolás már a szemnek is vonzó. A krém hófehér, steril-púderes illatú. Felvitelkor hűvös és könnyedén eloszlatható volt, ám a bőrömmel érintkezve, illetve a felszívódás során rögtön érzékelhetővé vált a teltsége is. A felkenést követő percekben melegség és nyugalom járta át az arcbőrömet, melyre mintha egy leheletfinom, olajos fátyol terült volna rá. 

GEMMA PREVENT

Gemma Prevent

A tesztidőszak rövidsége miatt a krém hosszú távú hatásairól egyelőre nem tudok beszámolni, de ami már néhány napos használat után is látszik, hogy a bőröm egész egyszerűen szereti ezt a krémet, a tónusa egyenletesebbé, tömörebbé vált, a ráncaim némileg tompultak, reggelente pedig határozottan kisimultabbnak és kipihentebbnek tűnök.  

  •  A Lavylites kreációi a legnagyobb felelősséggel összeválogatott anyagokból és odafigyeléssel működtetett, fejlett technológia alkalmazásával készülnek.
  • Minden egyes összetevőt külön-külön minősítenek az előállítási helyét, módját illetően, és alaposan megvizsgálják a szennyeződésmentességet.
  • A márka felelősséget vállal minden alkotóelem funkcionális hasznáért, a lehető legkisebb ökológiai lábnyomért és a helyénvaló hatásegyensúlyért.
  • Saját standardot használnak és fejlesztenek, mely szigorúbb az ismeretes rendszereknél.
  • A Lavylites egyetlen termékében sem alkalmaz mikroműanyagot, nanorészecskéket, állati eredetű nyersanyagot, szilikont vagy alumíniumsókat.

Lavyl 32

A Lavyl 32 egy komplex, gyógynövénytartalmú szájkondicionáló. Spray formátumú, ám a hasonló termékektől eltérően nem miniflakonban, hanem 50 vagy 150 ml-es kiszerelésben érhető el, a testspray esetében már megismert, komfortosan formatervezett csomagolásban. Az összetevőlista szerint egyebek mellett borsmenta-, levendula-, eukaliptusz-, rozmaring-, citromfű-, ricinus-, illetve citruskivonatokat, valamint olajokat is tartalmaz, mindezekből ízében a borsmenta a legdominánsabb. Egyszerre egy befújás számomra elegendő volt: a frissítő ízérzet intenzíven járta át a szájüregemet, majd pillanatok alatt szétterjedt a légutaimban is. 

Lavyl 32

Lavyl 32

Amellett, hogy fogmosás utáni szájízt és leheletet adott, minden használat alkalmából még fel is élénkített, mintha éles, kristálytiszta levegőt lélegeztem volna be. A befújást követő erős íz persze rögtön finomodott is, ám evés-ivás nélkül is még vagy egy-másfél órán át éreztem a számban a borsmentás aromát.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top