nlc.hu
Trend

Kabátot tervezett a gyerekülésekbe az anyuka

Praktikus kabátot tervezett az autós gyerekülésekbe a fagyos környéken élő anyuka

A megfelelő biztonsági tesztek után beindult a gyártás.

Dahlia Rizk 44 éves amerikai nő, a hideg New Hampshire állam lakója. Van egy lánya, Yasmine, ő éppen húsz éves. Amikor Yasmine kicsi volt, Dahlia sokszor képtelen volt őt beszuszakolni a gyerekülésbe, mindig le kellett venni a gyerekről a kabátot, a helyzet sokszor rémesen idegesítette. “Eleget idegeskedtem, mielőtt megvilágosodtam. Az a baj, hogy minden kabáton középen volt a cipzár” – mondta a nő a Good Morning Americának

Fotó: Buckle Me Baby Coats Facebook

Fotó: Buckle Me Baby Coats Facebook

Yasmine után Dahlia még két gyermeket szült, a probléma megmaradt. Gyerek levetkőztet, autóba betesz, kabát visszarak rá. Naponta akár többször, a rettentő hideg klímájú államban. Körbenézett, hátha talál valami olyan kabátot, amit megoldást jelenthet, de nem talált, így hát kitalált egyet, noha alig három évvel ezelőtt, amikor végignézte, hogy egy anyuka pont úgy kínlódik, ahogy anno ő. 

A tervezés után keresett egy gyártót, aki képes volt elkészíteni a modell prototípusát, majd egy michigani üzemben gyerekülésestül töréstesztet végeztek rajta. A kabát átment a vizsgán, 2017 szeptemberében pedig egy közösségi finanszírozási kampányon gyűjtött pénzből beindult a gyártósor. A kabátokat ma is árulják, áruk 79 és 150 dollár közt mozog. Ilyen rémesen egyszerűen működik: 

Élet gyerekekkel: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top