nlc.hu
Trend

Peter Nygård divatmogult letartóztatta az FBI

Peter Nygård divatmogult letartóztatta az FBI, 57 nő vádolja őt szexuális erőszakkal

A milliárdos divatmogul, Peter Nygård vesszőfutása még februárban kezdődött, amikor több nő is megvádolta őt szexuális erőszakkal. A cége azóta csődbe ment, az ő kezére azonban csak most került bilincs az FBI nyomozói által.

A 79 éves üzletember vagyonát nagyjából 900 millió dollárosra becsülik, és a hírek szerint a befolyását és a pénzét sokszor arra használta fel, hogy nőket és lányokat szexuális szolgáltatásokra kényszerítsen. Nem volt ritka, hogy bedrogozta vagy leitatta őket, és az is többször megesett, hogy „kölcsönadta” őket a barátainak – írja a Telex.

Peter Nygård, divatmogul (fotó: Profimédia)

Peter Nygård, divatmogul (Fotó: Profimédia)

Eddig 57 nő csatlakozott a Nygård elleni perhez. Több áldozata fiatalkorú, alig 14-15 éves volt, amikor az eset történt. Peter Nygård nagy hatalommal rendelkezett a divatvilágban – ahol sajnos sokszor előfordultak hasonló esetek –, könnyedén megzsarolhatta az áldozatait, hogy ne forduljanak a hatóságokhoz, ha a divatszakmában szeretnének maradni. A férfi tagadja az ellene felhozott vádakat.

A divatvilág valósággal hemzseg a kisebb-nagyobb botrányoktól:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top