nlc.hu
Trend

A legalacsonyabb topmodellek

Nem elég magasak hozzá, mégis topmodellek lettek

A modellek esetében az egyik legalapvetőbb elvárás a minimum 172-175 centiméteres testmagasság. A következő hat nő azonban úgy is képes volt érvényesülni a divatszakmában, hogy ennél alacsonyabb.

Tudtad, hogy a hetvenes évek sztármodellje, Twiggy csupán 168 centi magas, ezzel pedig „hivatalosan” nem is lett volna keresnivalója ebben a szakmában? Korunk topmodelljei között is akadnak azonban olyanok, akik nem érik el az elvárt 172-175 centiméteres testmagasságot, mégis imádja őket a divatipar…

Kate Moss – 170 cm

Talán ő az a modell, akiről leginkább köztudott, hogy a szakmában alacsonynak számít, hiszen 170, illetve más források szerint csupán 167 centiméter magas. A 46 éves Kate Moss azonban immár bő három évtizede stabilan ott van a modellvilág élvonalában. Ma már gyakorlatilag élő legendaként tartják számon, ám még mindig aktívan dolgozik. Meg is teheti, ugyanis mintha egyáltalán nem fogna rajta az idő…

Kate Moss

Kate Moss (Fotó: Catwalking/Getty Images)

Lottie Moss – 168 cm

Kate Moss húga, Lottie Moss szintén nem mondható magasnak: 168 centire nőtt, ám így is a nővére nyomdokain halad. Első modellszerződését 14 évesen kapta, az azóta eltelt 9 évben pedig a legnagyobb divat-magazinokban pózolt, illetve – ahol kritikusabb a testmagasság kérdése – kifutói modellként is sikeres. Olyan divatházak dolgoztak vele, mint például a Chanel vagy a Valentino. Jó kérdés persze, hogy az egyébként kétségkívül csodaszép lány előtt vajon akkor is megnyíltak-e volna ezek a lehetőségek, ha történetesen nem a Moss családba születik.

Lottie Moss

Lottie Moss (Fotó: David M. Benett/Dave Benett/Getty Images)

Lily Rose-Depp – 160 cm

Lily Rose-Depp esetében szintén felmerül, hogy mennyiben segítette a modellszakmában való érvényesülését az a tény, hogy a szülei Johnny Depp és Vanessa Paradis, a 22 éves lány ugyanis mindössze 160 centi magas. Nemcsak divatfotózásokon kap azonban lehetőségeket, de a Chanel divatház állandó kifutói modellje. Ezenfelül színésznőként is egyre sikeresebb.

Lily-Rose Depp

Lily-Rose Depp (Fotó: Ken Ishii/Getty Images for CHANEL)

Sophia Richie – 168 cm

Lionel Richie kisebbik lánya, Sophia Richie esetében a divatszakma szintén eltekintett attól, hogy a maga 168 centijével elvileg alacsony lenne modellnek. 14 évesen a  Teen Vogue-ban indult a karrierje, azóta pedig számos világhírű divatház kampányában, illetve kifutóján szerepelt. Mindemellett már több saját ruhakollekciót is piacra dobott.

Sofia Richie

Sofia Richie (Fotó: Lars Niki/Corbis via Getty Images)

Devon Aoki – 165 cm

Bár Devon Aoki csak 165 centiméter magas, különleges megjelenésére így is felfigyelt a divatszakma. A japán, német és angol felmenőkkel is rendelkező lány 1998-ban, 16 évesen a Versace márkanagyköveteként Naomi Campbellt váltotta. Bár mindig is fotómodellként volt foglalkoztatottabb, azért a kifutón is jó néhányszor látható volt,  többek között a Chanel, Oscar de la Renta, Diane von Fürstenberg, Jean-Paul Gaultier, illetve természetesen a már említett Versace bemutatóin. A 38 éves Aoki ma már négygyermekes édesanya, azonban alkalmanként vállal még felkéréseket, illetve már az egyik kislánya, Alessandra is modellkedik.

Devon Aoki

Devon Aoki (Fotó: Frazer Harrison/Getty Images for MOSCHINO)

Charlotte Free – 170 cm

Bár Charlotte Free is alig éri el a 170 centit, ám mégis korunk egyik legkeresettebb alternatív modellje. Karrierje 2011-ben indult be, miután Vivienne Westwood felfigyelt a rózsaszín hajú lányra és felkérte, hogy nyissa meg a divatbemutatóját a londoni divathéten. Az elmúlt évtized folyamán feltűnt szinte az összes vezető divatmagazinban és olyan divatházakkal dolgozik rendszeresen, mint a Chanel vagy a Moschino.

Charlotte Free

Charlotte Free (Fotó: Peter White/Getty Images)

Még több topmodell

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top