nlc.hu
Trend

Új szabályok lépnek életbe az amerikai hadseregben

Lazítás az amerikai hadseregnél: engedélyezett lett a copf, a körömlakk és a fülbevaló is

Február végétől nem lesznek olyan szigorúak a katonanők külsejére vonatkozó szabályok.

Február 24-én lép hatályba az a rendelet, ami alapján az USA hadseregében a nőknek engedélyezett lesz a körömlakk, a rúzs és a fülbevaló viselése, valamint módosítanak az elfogadott frizurák listáján, aki szeretné, a szigorú konty helyett akár fonott, illetve sima copfba is foghatja a haját, és nem lesz meghatározva minimális hosszúság. Emellett pedig azok az édesanyák, akik szoptatnak, az egyenruhájuk alatt hordhatnak trikót is. Az Egyesült Államok hadseregének 15 százaléka nőkből áll, olvasható a Good Morning America cikkében.

Az USA légiereje bővítette a női szolgálatteljesítők számára engedélyezett frizurák listáját. A légierőnél szolgáló nők ezentúl két copfot vagy lófarkat is köthetnek maguknak, ezek nem lóghatnak túl a vállukon, illetve frufrujuk nem lóghat a szemükbe. Ezek a változtatások az űrhadosztályra (Space Force) is érvényesek lesznek, amíg nem vezetnek be saját, egységes szabályozást, írja a Qubit.

Amerikai katonák a Pentagon központi udvarán 2015 márciusában.

Amerikai katonák a Pentagon központi udvarán 2015 márciusában (Fotó: Chip Somodevilla/Getty Images)

Nők a seregben:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top