nlc.hu
Trend

Kómába került a lány orrplasztikázás közben, az orvost börtönre ítélték

Kómába került a páciense, börbönbe zárták a plasztikai sebészeti klinika vezetőjét Moszkvában

A probléma egy orrplasztikázás közben merült fel, az incidens miatt a moszkvai kozmetikai klinika tulajdonosát börtönbüntetésre ítélték.

2018-ban Karolina Sarkisyan Moszkvában az 57 éves plasztikai sebészhez, Gulnara Shah-hoz volt hivatalos. A műtét mindössze annyi lett volna, hogy egy görbe orrsövényt kiigazítsanak, mert a lány számára nehézzé tette a légzést. Ezenfelül a páciens még szerette volna, ha az orrán látható apró dudort is eltüntetik a beavatkozás során. A rutinműtétnek számító orrplasztikát a moszkvai klinika plasztikai sebésze, Gevorg Stepanyan végezte, akit Sarkisyan maga választott ki, mivel nagy rutinja volt már a hasonló beavatkozások terén. A műtét során a páciens erősen elkezdett vérezni, és mivel nem tudták megállítani, kihívták hozzá a mentőket – írja a LadBible.

Képünk illusztráció (fotó: Getty Images)

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Karolina Sarkisyan végül kórházban kötött ki, ahol kilenc napon át kómában volt, és összesen három hetet töltött ott, mire felépült. Az eset után a rendőrség nyomozni kezdett, és kiderült: úgy végeztek plasztikai műtéteket a klinikán, hogy erre nem is volt engedélyük. Hiányoztak az ehhez szükséges alapvető felszereléseik, és a páciens állapotát sem tudták megfelelően monitorozni műtét közben. Míg az eljárás során a klinika vezetőjét, Gulnara Shah-ot előzetes letartóztatásba helyezték, addig a műtétet végző Gevorg Stepanyan elmenekült Oroszországból, és jelenleg nemzetközi körözés alatt áll. A klinika tulajdonosát a bíróság egy év és tíz hónap börtönbüntetésre, valamint pénzbüntetésre ítélte: utóbbit, valamivel több mint kétmillió forintnak megfelelő rubelt a páciensének kell kifizetnie kártérítésként. A klinika vezetője 2018-ban még azt nyilatkozta, hogy a lány hirtelen állapotromlása egy beadott gyógyszerre való allergiás reakcióként következett be. Bizonyos szempontból szerencséje volt, mert történt már ennél rosszabb is orrplasztika közben.

Az orrplasztikázás kapcsán gyakran hallhatunk rémtörténeteket:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top