Így válassz bőrdzsekit az alkatodhoz!

M. N. | 2021. Március 15.
A bőrdzseki ebben a szezonban sem megy ki a divatból és akármilyen is a testalkatod, létezik belőle olyan fazon, ami kifejezetten jól fog állni. Mutatjuk!

A bőrdzseki idén tavasszal is alapdarab. Ha most készülsz újat venni belőle, különösképp pedig, ha vírushelyzet miatt online rendeled, fontos, hogy tisztában légy azzal, milyen szabás illik a legjobban a testalkatodhoz. Ebben segítünk most.

Körte 

Ha körte alkattal rendelkezel, vagyis a vállaid, illetve a felsőtested keskenyebb, a csípőd pedig szélesebb, akkor olyan bőrdzsekit célszerű választanod, mely felől erősít. A vállhangsúlyos, válltöméses, illetve hosszabb fazonú, csípőt elfedő modellek a lehető legelőnyösebbek a számodra. Jöhetnek a vastagabb anyagú, szélesebb gallérral ellátott, illetve a blézerszerű, klasszikusabb, válltöméses darabok is. 

Körte alkathoz (ASOS, Stradivarius)

Alma

Abban az esetben, ha az alma alkatúak közé tartozol, vagyis a felsőtested, különösképp a mell-has vonalad a legerősebb, az egyszerű szabású, de nem testre simuló, nagyjából csípőcsontig érő szabás lesz a barátod. Fontos az is, hogy a dzseki lehetőleg ne legyen túldíszített és túl fényes anyagú! A közepesen széles, háromszög gallér és néhány kapocs bőven elég, illetve előnyös az aszimmetrikus cipzárazás is, viszont a szegecses, hímzett, agyondíszített modelleket inkább kerüld!

Alma alkathoz (H&M, Mango)

Homokóra

Ha homokóra alkatot nyertél a genetikai lottón, vagyis a a felső- és az alsótested arányos, a melled és a csípőd hasonlóan széles, a derekad pedig karcsú, gyakorlatilag bármilyen fazonú bőrdzsekit hordhatsz, azonban érdemes az előnyös adottságaidat még inkább kihangsúlyozni. Erre pedig a derékban szűkített fazonú, vagy akár hosszabb, övvel ellátott modellek a lehető legalkalmasabbak. Bátran választhatsz gombos, cipzáras és átlapolós dzsekiket egyaránt.

Homokóra alkathoz (Mohito)

Fordított háromszög

Fordított háromszög alkattal, vagyis ha a vállaid szélesek, a csípőd pedig keskeny, arra érdemes törekedned, hogy a vállak vonalát finomítsd. Ezt pedig legkönnyebben ing fazonú vagy A-vonalú bőrkabát viselésével teheted meg. Azokat a darabokat keresd, melyek vállban puhák, inkább lekerekítettek és semmiképp sincs rajtuk ezen a részen merevítés, díszítés. Figyelj a gallérra is: a V-alakú, mélyen kihajtható gallérok számodra nem előnyösek, inkább a gallér nélküli vagy legfeljebb inggallérral ellátott, nyakig cipzárazható vagy gombolható darabokat keresd!

Fordított háromszög alkathoz (Pull&Bear, ASOS)

Oszlop

Ha oszlop alkatú vagy, azaz a vállad, a derekad és a csípőd nagyjából egyformán széles, akkor jól állhatnak egyrészt a rövidebb, derékig érő – ebben a vonalban akár övvel vagy gumírozással ellátott – bőrdzsekik, illetve a nagyon laza, szélesedő, gombolás vagy cipzár nélküli, úgynevezett waterfall fazonú modellek is. Előnyös lehet a szélesebb, hangsúlyos gallér és ha tetszenek, nyugodtan bevállalhatsz díszesebb, például több cipzárral, texturált panelekkel cifrázott darabokat is.

Oszlop alkathoz (Stradivarius, Mohito)

Még több divattipp

Exit mobile version