nlc.hu
Trend

Leggings viselése

A leggings még mindig nem nadrág – Így hordd helyesen!

Tegyünk rendbe még egyszer, hogyan is kell viselni a leggingst, ami továbbra sem nadrág és soha nem is lesz az!

A leggings mintegy másfél évtizede stabilan tartja magát a divatban és egy darabig még biztosan nem is fog eltűnni. Ez alapvetően nem baj, hiszen praktikus, jól variálható, sok esetben hasznos darab. Viszont még mindig rengeteg divatkatasztrófát okoz. Pedig egyáltalán nem bonyolult helyesen viselni.

Nem nadrág!

A legalapvetőbb szabály, amit ezzel kapcsolatban nem lehet elégszer elismételni, hogy a leggings nem nadrág. A jellemzően vékony, rugalmas anyagú (pl. pamut, latex, nejlon), testre simuló, cipzár, gomb, zsebek, és övtartó nélküli darab a leggings, mely gyakorlatilag egy lábfej nélküli harisnyának számít. Nem tévesztendő össze a skinny nadrággal, mely valamivel vastagabb anyagból készül és megtalálhatók rajta a fentebb már felsorolt – zseb, cipzár stb. – elemek, és mint ilyen, nadrágként funkcionál. 

Leggings vs. skinny nadrág

Leggings vs. skinny nadrág (Fotók: Getty Images)

A leggingst gyakorlatilag úgy kell viselni, ahogy egy harisnyát, tehát minimum az ágyék vonalát takaró vagy annál hosszabb ruhadarabbal kombinálva, mely lehet akár egy hosszabb felsőrész, tunika, ingruha, egészruha vagy szoknya. Ha nem így veszed fel, olyan, mintha lemaradt volna rólad egy ruhadarab.

Nagy különbség! (Fotók: Getty Images)

Nagy különbség! (Fotók: Getty Images)

A kivétel

A kivétel, amikor a leggings teljes mértékben betöltheti a nadrág szerepét és nem kell a felső negyedét sem takarni, a sport- illetve szabadidős ruházat. Vagyis, ha edzéshez vagy otthon, melegítőnadrág helyett veszed fel, az teljesen rendben van. A sportos, tehát nem valóban sporttevékenységhez viselt, csupán ilyen stílusú utcai szettekben viszont önmagában már nem állja meg a helyét. Még akkor sem, ha esetleg egy ismert sportmárka logóval ellátott modelljéről van szó. Ilyenkor már ugyanúgy az előző bekezdésben ismertetett szabály vonatkozik rá.

Sport(os)

Sport(os) (Fotók: Getty Images)

Szűk vs. bő

A leggingshez abszolút passzolnak a térdig vagy akár az alá érő ruhadarabok is, ezeknek a szabására azonban érdemes odafigyelni. Ha az adott holmi combközépnél hosszabb, lehetőleg legyen bővülő szabású, ugyanis a szűk a szűken ebben a hosszban már egyáltalán nem mutat jól. 

Szűk vs. bő

Szűk vs. bő (Fotók: Getty Images)

Minták

Attól, hogy egy leggings mintás, még nem változik nadrággá, azonban még feltűnőbb lesz, ha helytelenül viseled, pláne, ha még tevepatát is villantasz. A mintás leggings egyenlő egy lábfej nélkül i mintás harisnyával, tehát ehhez is hosszított felső, ruha vagy szoknya dukál. Pont.

Mintás

Mintás (Fotók: Getty Images)

Fényes textúrák

A fényes textúrájú, illetve bőrhatású leggingszek jelenleg különösen divatosak, azonban ez a körülmény sem teszi őket nadrággá. Sőt, ezek a verziók azok, melyek fokozottan ízléstelen, olcsó hatást keltenek akkor, ha túl rövid, vagyis a derék, csípő, ágyék vonalát szabadon hagyó felsővel kombinálod őket. 

Fényes

Fényes (Fotók: Getty Images)

Kabát, csizma

Tipikus őszi-téli divatbaki. Hiába veszel fel hosszú kabátot a leggingshez, ez önmagában nem elég. Előbb-utóbb ugyanis kigombolod, szétnyílik, leveszed és láthatóvá válik, mit viselsz alatta. Ha pedig a felsődnek nincs meg a kellő hossza, megint csak úgy fogsz festeni, mintha a kelleténél eggyel kevesebb ruhadarab lenne rajtad. 

Kabáttal

Kabáttal (Fotók: Getty Images)

Szintén nem elég, ha a leggingst csak alulról „öltözteted fel”” Húzhatsz hozzá bármilyen hosszú, bélelt, látványos csizmát, ha közben a derék/csípő vonala szabadon marad, akkor nem csupán hiányosnak fog hatni a szetted, de kissé komikusnak is. Nem beszélve arról, hogy jó eséllyel fázni fogsz.

Csizmával

Csizmával (Fotók: Getty Images)

Még több divattipp

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top