nlc.hu
Trend

Még mindig keveset oltanak, emiatt változhat az újranyitás üteme

Április közepére várható a korlátozások enyhítése

A magyar kormány célja jelenleg 2,5 millió ember beoltása.

A Telex kiszámolta, hogy a jelenlegi oltási tervek alapján mikor várható a koronavírus-járvány miatti korlátozások enyhítése. A lap rámutat, hogy a kormány 2,5 millió magyar beoltását tűzte ki az újranyitás feltételéül. 

A Telex a jelenlegi oltási ütemből extrapolálva úgy kalkulál, hogy április 12-14. lehet az újranyitás dátuma. Ezt befolyásolhatja, hogyan alakul az oltások száma az előttünk álló időszakban. Az április közepi nyitás akkor valósulhat meg, ha az elmúlt hétvége, illetve az elmúlt hét átlagával számolnak. A múlt vasárnapi számokat alapul véve viszont csak május 3. körül lehet meg a 2,5 millió beoltott, mivel előző hétvégén rendkívül keveset oltottak, utoljára a március 15-i ünnepnap másnapján számoltak be hasonlóan alacsony számokról.

A mostani adatok szerint ekkor kezdődhet a korlátozások enyhítése

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

A helyzetet bonyolítja, hogy holnap kezdődik meg a tanárok beoltása, azonban, ahogy korábbi cikkünkben is szerepelt, ez nem teszi lehetővé, hogy a kormány április 19-én, a tervei szerint biztonságosan újranyithassa az iskolákat és az óvodákat. Így kérdéses, hogy mennyire lesz biztonságos az oktatási intézmények újraindítása. 

További cikkeink a koronavírus-járvány témakörében:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top