Falus Ferenc: „Ki kell bírnunk a következő 6 hetet, ha nem akarjuk, hogy a halottak száma elérje az 50 ezret”

Farkas E. Lina | 2021. Március 31.
Falus Ferenc, korábbi országos tisztifőorvos az ATV Startban kijelentette, hogy jelenleg nem érdemes nyitásról beszélni

„Nem aktuális nyitásról beszélni, a jelenlegi járványügyi adatok alapján az összes matematikus arra a következtetésre jutott, hogy a következő hat hétben nem érdemes a nyitásról beszélnünk. Ki kell bírnunk ezt a következő hat hetet, ha nem akarjuk, hogy az elhunytak száma elérje az 50 ezer főt” – mondta Falus Ferenc az ATV-nek, aki szerint az emberek nem veszik komolyan a harmadik hullámot és a korlátozásokat.

Felvetette:

Falus Ferenc:

Dolgozott mentőorvosként az Országos Mentőszolgálatnál (OMSZ), majd tüdőgyógyászként az Országos Korányi TBC és Pulmonológiai Intézetben. Később a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Pulmonológiai Klinikájának osztályvezető egyetemi adjunktusa lett. Az 1990-es években a Harris Egészségügyi Szolgálat ügyvezetőjeként tevékenykedett, majd 1994-ben a cég többségi tulajdonosa lett. 

1995-ben az újonnan alakult Magyarországi Otthonápolási és Hospice Egyesület első elnöke lett. 2001 decemberétől 2007-ig a Fővárosi Önkormányzat Nyírő Gyula Kórház főigazgatójaként tevékenykedett, ahol létrehozta az ország első játékszenvedély-betegeket gyógyító osztályát.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) vezetését 2007. február 1-től látta el. 2010. július 7-i hatállyal bizalomhiány és az ÁNTSZ működésével kapcsolatos problémák miatt felmentették tisztségéből. Azóta két családi vállalkozásból él.

(Wikipédia)

Kapcsolódó:

Exit mobile version