nlc.hu
Egészség

Oltási igazolvány Horvátországban

Oltási igazolvánnyal kiváltható a karantén Horvátországban

Április 1-jétől nem kell karanténba vonulnia a Horvátországba utazóknak, ha beoltották őket vagy átestek a fertőzésen.

Horvátország április 1-jétől módosít határátlépési feltételein és felmenti a karanténkötelezettség alól azokat, akik rendelkeznek oltási bizonyítvánnyal vagy voltak már fertőzöttek – jelentette be Davor Bozinovic horvát belügyminiszter.

A határt eddig – néhány kivétellel – csak negatív PCR-teszttel lehetett átlépni. Gyerekeknek hétéves korig nem lesz szükségük semmilyen igazolásra.

Horvátországban a húsvéti ünnepekre országos szinten nem hoznak újabb korlátozásokat. Ugyanakkor a megyék saját területükön dönthetnek szigorúbb intézkedésekről. Ezt korábban négy megye meg is tette, tíz megyében pedig már ettől a héttől online oktatásra álltak át. A jelenlegi járványügyi intézkedések március 31-ig vannak hatályban.

Egy szájmaszkot és kesztyűt viselő horvát rendőr ellenőrizi a dokumentumokat Breganában, a horvát–szlovén határon 2020. május 10-én. Képünk illusztráció (Fotó: DENIS LOVROVIC / AFP)

Egy szájmaszkot és kesztyűt viselő horvát rendőr ellenőrizi a dokumentumokat Breganában, a horvát–szlovén határon 2020. május 10-én. Képünk illusztráció (Fotó: DENIS LOVROVIC / AFP)

Horvátországban több mint negyven százalékkal nőtt a fertőzöttek száma az elmúlt héthez képest, és meghatározóvá vált a gyorsabban terjedő brit variáns.
Az országban az elmúlt napon 1802 új fertőzöttet azonosítottak.

A járvány kezdete óta számuk elérte a 264 111-et. Az elmúlt 24 órában 16-an haltak bele a fertőzés okozta Covid-19 szövődményeibe, a halottak száma ezzel 5854-re emelkedett. Kórházban 1107 beteget ápolnak, közülük 115-en vannak lélegeztetőgépen.

(MTI)

Oltási igazolványok az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top