nlc.hu
Trend

Megkezdődött az oltási igazolványok kézbesítése

A postások már házhoz viszik az oltási igazolványokat

Az igazolványon szerepel, hogy mikor oltották be az illetőt, de az nem, hogy milyen típusú vakcinát kapott.

Bár csak nemrég jött ki a hír, hogy az ANY Biztonsági Nyomda 2023 március 1-ig szóló szerződést kötött az oltási igazolványok gyártására a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársasággal, az oltási igazolványok kiszállítását már meg is kezdték. A hvg (ahol meg is lehet nézni az igazolványt) információi szerint azok kaphatják már meg, akik megkapták a védőoltás második adagját is. Az okiratot sima levélként dobja be a postás a postaládába.

Aki ezen már kétszer átesett, várhatja az oltási igazolványt (fotó: Pixabay)

Aki ezen már kétszer átesett, várhatja az oltási igazolványt (Fotó: Pixabay)

Az igazolványon szerepel a tulajdonos neve, a személyi igazolvány- illetve útlevélszáma, az oltás ideje, az igazolvány sorszáma, valamint egy QR-kód, amit leolvasva most még az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér kezdőoldala jelenik. Az igazolvány hátoldalán kétnyelvű szöveg olvasható arról, hogy a kártya csak útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal együtt érvényes és át nem ruházható. Azt még nem tudni, milyen jogosultságokkal jár együtt a birtoklása, ahogy azt sem, hogy külföldre utazásnál milyen országok fogadják majd el a magyarországi igazolványt. Az EU mindenesetre jelezte, hogy nem kifogásolja majd azokat a vakcinákat sem, melyeket az unióban nem engedélyeztek.

Minden, amit tudni szeretnél az oltási igazolványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top