nlc.hu
Trend

Fogakra veszélyes mutatvány terjed a TikTokon

Fogával nyitotta ki a sörösüveget a TikTok-sztár, fogorvos figyelmeztet arra, hogy ez mennyire veszélyes

Lehet, hogy Madison Beer neve semmit sem mond neked, de a lányt 14 millióan követik a TikTokon, így amikor a fogával felnyitott egy sörösüveget, egy fogorvos úgy érezte, reagálnia kell.

A helyzetet csak súlyosbítja, hogy a Madison Beer akciójáról készült videót nem maga a lány, hanem egy másik TikTok-sztár, David Dobrik tette közzé, akinek több mint 26 millió követője van online. A sörnyitó mutatvány után a lány amúgy tökéletesnek tűnő fogsora látszólag teljesen ép maradt, így hozzá kell tennünk, hogy EZÚTTAL megúszta a mutatványt, de a fogorvos szerint neki se lenne mindig szerencséje – írta meg a ladbible.

@daviddobrik

that’s why her last name is beer!! @madisonbeer

♬ original sound - DAVID DOBRIK

A szingapúri fogorvos, Tristan Peh a saját TikTok csatornájára töltötte fel a szörnyülködő reakcióvideóját, amivel arra szeretné felhívni a fiatalok figyelmét, hogy bármennyire menőn néz ki az, ha valaki képes a fogával kinyitni a sörét, senki ne próbálja a fogát sörnyitóként vagy szerszámként használni, mert az könnyen a fog letöréséhez, csorbulásához vagy egyéb sérüléséhez vezethet. Ha valaki egyszer képes volt a mutatványra, könnyen hiheti azt, hogy utána már bármikor képes rá, de a Rocky Ridge Dental fogászat szakemberei szerint az ismételt magas nyomás ugyanazon fog ugyanazon pontjára halmozódó veszélyekkel jár, és ez eleinte apró törésekkel, később pedig az adott fog jelentős belső meggyengülésével járhat. Egy idő után pedig eljön az a pont, amikor az adott fog már nem bír ki több terhelést. A sör számtalan eszközzel nyitható, mint ahogy az ebből a cikkünkből kiderül

A fogtörések okairól az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top