nlc.hu
Trend

Elárverezik a Budapesti Állatkert kiselefántjának talplenyomatát

Az állatkerti kiselefánt talplenyomatára lehet licitálni

A bevételt egy elefánt „babamérlegre” beszerzésére fordítják.

Árverésre bocsátotta a Budapesti Állatkert alapítványa Arun, a hároméves kiselefánt talplenyomatát. Licitálni szombat estig lehet az alapítvány Facebook-oldalán. A bevételt egy olyan elefánt „babamérleg” beszerzésére és felszerelésére fordítják, amellyel a most tavaszra várt kiselefántot, sőt akár a kifejlett elefántokat is le lehet mérni.

Arun, a hároméves kiselefánt műalkotásnak is beillő talplenyomatát bocsátotta árverésre a Fővárosi Állat- és Növénykert alapítványa. A rendhagyó műtárgyra az Állatkerti Alapítvány hivatalos Facebook-oldalán lehet licitálni vasárnap este 8 óráig.

Az árverés bevételét egy olyan elefánt „babamérleg” beszerzésének és felszerelésének költségeire fordítják, amely nemcsak az idén tavaszra várt újabb kiselefánt, hanem a felnőtt elefántok súlyának lemérésére is alkalmas.

Licitálni lehet a fővárosi állatkert kiselefántjának láblenyomatára

Arun, az állatkerti kiselefánt nem sokkal születése után, még 2017-ben (Fotó: Getty Images)

A talplenyomat egyébként néhány héttel ezelőtt, március elején készült. A műveletről egy kisfilmet is közzétett a városligeti intézmény.

Először a kiselefánt mellső lábáról akartak talplenyomatot venni, de ez nem volt igazán sikeres, mert a kis Arunt nagyon érdekelte a papírlap, és ormányával állandóan elmozdította, így a talplenyomat nem lett tökéletes. A hátsó lábakról viszont zavartalanul lehetett lenyomatot venni. Érdekesség, hogy amíg a mellső lábak járófelülete az elefántoknál kör alakú, a hátsó lábaké inkább oválisnak mondható.

A Budapesti Állatkertben egyébként idén tavasszal újabb kiselefánt születésére készülnek, amelynek előkészületeiről szintén készült egy kisfilm, amely az Állatkert Facebook-oldalán látható.

Még több állat az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top