nlc.hu
Trend

Teszt: Babor hétnapos ampullakúra

Szépség hét részletben: Leteszteltük a Babor hétnapos ampullakúráját

Szerkesztőnk letesztelte a Babor hétnapos ampullakúráját, tapasztalatait olvashatjátok.

Tegnap este pattintottam le az utolsó szépségampulla kupakját, mondhatni, még a hatása alatt vagyok az elmúlt hét napnak, amíg a BABOR The Gold Collection – Beauty in a bottle ampullakúráját teszteltem. Milyen eredményre jutottam? Máris megtudhatjátok.

Külcsín

Bár a lényeg az ampullákban van, nem lehet elmenni a tény mellett, hogy kimondottan mutatós csomagolást kaptak a szépítőszerek. Mint egy kis ékszeres ládikát, úgy kell felnyitni a papírdobozt, melyben egymás mellett sorakoznak az aranyszínbe öltöztetett ampullák, összesen hét. Tévesztési lehetőség nincs, sorszámok mutatják felhasználásuk rendjét, nekünk csak annyi a dolgunk, hogy minden este kinyitunk egyet a melléjük csomagolt kis szerkezettel.

Mézesmadzag a bőrnek - kipróbáltuk a Babor hétnapos ampullakúrájátMilyen hatásra számíthatunk?

Kétféle ampullát rejt a doboz, az első négy nap bőrregeneráló hatású készítményt használunk, ezek funkciója, hogy a szépítő alvás kifejezés valóban értelmet nyerjen. Napközben bőrünket számos környezeti hatás éri, UV-sugárzás, stressz, szennyeződések, és még sorolhatnánk, így fontos, hogy nap végén milyen hatóanyagokkal látjuk el, hogy az éjszaka során regenerálódni tudjon. Az utolsó három nap bőrfeszesítő hatású készítményeket vihetünk fel, melyek összetevői javítják a bőr rugalmasságát, hialuronsav-tartalmuk segíti a bőr hidratáltságát. 

Hogyan használjuk az ampullákat?

Nem nagy ördögösség, kibontás előtt fel kell rázni az ampullát, a mellékelt nyitóval letörni a kupakját, és tartalmát eloszlatni az arcbőrön, nyakon és dekoltázson. Érdemes szerintem két-három részletben felvinni a bőrre, így sokkal könnyebb a folyadék eloszlatása és még véletlenül sem csepeg le. Használatuk után hidratáló krémmel zártam az arcápolási rutinom. A szépségampullákról érdemes tudni, hogy nagy dózisban tartalmaznak aktív összetevőket, egy arckrémhez képest sokszoros az aktív hatóanyagok mennyisége ezekben a készítményekben. 

Első benyomás

A készítmények áttetsző folyadékok, víznél picit sűrűbb állagúak, illatuk kellemes, jó érzés eldolgozni a bőrön. Mindkét típus gyorsan felszívódott, maradéktalanul beitta őket a bőröm, tetszett, hogy egyiktől sem hagyott ragacsos érzetet maga után. A hidratáló krémem is gond nélkül elfért felettük, együtt sem volt nehéz a bőrömnek a kettő. Elégedett voltam a használatukkal, tetszett, hogy előre ki van adagolva, mennyit szükséges egy alkalommal felhasználni a készítményből, ráadásul a steril, tökéletesen zárt ampullák esetén amiatt sem kell aggódni, hogy a levegővel érintkezve esetleg idővel romlana a készítmény minősége. 

Tapasztalatok

Az egyhetes arcápoló kúra végére megtapasztalhattam, mennyire hálás lehet a bőrünk, ha megfelelő, intenzív ápolást kap. Egyértelműen hidratáltabb, általánosságban ragyogóbb lett a bőröm. Kétségtelenül van egy gyors, instant hatása ezeknek a készítményeknek, amik már felvitelt követően is érezhetünk, de mellette úgy látom, ezek a hatások összeadódnak, és tovább is kitartanak. Szemmel látható az elmúlt hét nap hatása, ezért nagyon sajnálom, elfogytak a készítmények, most töprenghetek, melyik ampullakúrát rendeljem meg, mert elveszíteni ennek eredményét nagyon nem szeretném.

Mézesmadzag a bőrnek - kipróbáltuk a Babor hétnapos ampullakúrájátKiknek ajánlom?

Hatását tekintve 30 felett bárkinek, ajándéknak is tökéletes, hisz nemcsak jó minőségű a készítmény, de gyönyörű a csomagolása is. Összetevőit nézve úgy gondolom, mindkét ampullatípus olyan, amivel érdemes próbát tennie mindenkinek, hisz bőrregenerálásra szükségünk van (pláne az elmúlt hetek, hónapok eseményeit tekintve), a feszesítő hatás pedig szintén olyan, amire kevesen vannak, akik önszántukból nemet mondanának.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top