nlc.hu
Trend

6 testvér: mindannyian az egészségügyben dolgoznak

6 testvér: mindannyian az egészségügyben dolgoznak

Dr. Chinyere Okpaleke, a Houstonban élő háziorvos április 10-én fényképet tett közzé magáról és öt testvéréről. A fotó bejárta az internetet. Mutatjuk, miért.
testvérek, orvosok

Nkiru Osefo, Ifeoma Okpaleke, Queenate Okpaleke, és Chinyere Okpaleke. Lillian Okpaleke nemcsak abban különlegesek, hogy sokan testvérek, hanem abban is, hogy mindannyian az egészségügyben dolgoznak. Már apjuk, Andrew Okpaleke is orvos volt, ő 30 éve belgyógyászként dolgozik, ahogy édesanyjuk, P. Celina Okpaleke is 20 éve a pályán van, pszichiátriai asszisztensként tevékenykedik.

 

A szülők anno Nigériából vándoroltak el Amerikába, hátuk mögött hagyva mindenüket egy jobb élet reményében, ami sok munka árán, de össze is jött. Dr. Chi a Good Morning Americának elmondta, hogy testvéreivel együtt mindig szerettek volna segíteni az embereken, és végül így lettek mindannyian orvosok, vagy ápolók.

A megosztott közös fehér köpenyes poszt hatalmas sikert aratott a közösségi oldalon, közel 170 000 LinkedIn-felhasználó kedvelte Dr. Chi bejegyzését, és 5900 hozzászólás született alatta.

„Volt, aki azt mondta, kinyomtatták a fotónkat, és a hűtőszekrényükre ragasztották, hogy a gyermekeiket motiválják vele” – mondta Dr. Chi. 

Fotó: Instagram

Kapcsolódó motiváló történetek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top