nlc.hu
Trend

Felfüggesztett börtön járványtagadás miatt

Azt állította, a koronavírus nem létezik, rémhírterjesztés miatt elítélte a bíróság

Felvétel is készült arról, ahogyan a férfi erről beszél, de azt azóta törölték a legnagyobb videómegosztó-oldalról.

Az Ózdi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki annak a vádlottnak az ügyében, akivel szemben rémhírterjesztés miatt indult büntetőeljárás, ugyanis azt állította, hogy nincs koronavírus-járvány, írja az MTI.

A férfi egy tavaly áprilisban, az otthona udvarán készült videófelvételen azt állította, hogy a koronavírus nem létezik. A hatályos járványügyi szabályok ellenére arra buzdított, hogy “mindenki jöjjön ki az utcára, ne féljen a koronavírustól, mert nincs, nem létezik, nincs ilyen betegség”. A felvételt 2020. április 4-én feltöltötték az egyik legnagyobb közösségi videómegosztó oldalra, és azt mintegy 1500-an megtekintették. Később a felvételt törölték az oldalról.

A bíróság szerint a vádlott cselekménye alkalmas volt a járvány terjedése elleni védekezés akadályozására, illetve meghiúsítására, ezért rémhírterjesztés bűntette miatt egy év tíz hónap – két évre felfüggesztett – szabadságvesztésre ítélték. A döntést az ügyészség és a vádlott is elfogadta, így a végzés jogerős.

bíróság

Fotó: Sora Shimazaki/Pexels

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top