nlc.hu
Trend

Súlyos büntetést kaphatnak a részeg utasok

Súlyos büntetést kaphatnak a repülőn üvöltöző részeg utasok

Csúnyán ráfázhatnak azok a részeg utasok, akik ittasan hőzöngtek egy repülőút során. Raádásul hozott italt fogyasztottak.

Az AIRportal hírei szerint rendkívül szigorú büntetést javasolt az Egyesült Államokban a Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) több ittas utasra. A USA Today beszámolója szerint a Jetblue Haitiból Bostonba tartó, 1148-as járatát teljesítő Airbus A320-as fedélzetén két utas annyira részeg lett, hogy üvöltözött és erőszakoskodott a légiutas-kísérőkkel.

Ráadásul mindketten a magukkal a fedélzetre vitt alkoholt fogyasztották, ami egyébként is szabályellenes, a repülőgép landolása után ezért rendőrök kísérték el őket. Az esetre reagálva rendkívül szigorú büntetést javasolt az Egyesült Államokban a Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) nem titkoltan azzal a céllal, hogy példát statuáljon és elrettentse az utasokat a hasonló cselekedetektől.

Az eset még január elején történt, de az ügy most került bíróság elé, egyiküket 31 750, másikukat 16 750 USA-dollár bírsággal sújtaná az FAA.

Nem ritkák az ilyen esetek a repülőtársaságoknál, a 38 éves Ciara Bradshaw  Spanyorországból repült vissza hazájába, Írországba a Ryanair egyik járatával, amikor irgalmatlanul berúgott. Bailey’s-t és vodkát vedelt, ráadásul még Xanaxot is bevett. Végül 500 eurót kellett fizetnie, a fedélzeten pedig vészhelyzetet rendeltek el, akkora balhét csapott.

Fotó: Egy repülőgép belseje. Képünk csupán illusztráció (fotó: Pixabay)

Kapcsolódó:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top