nlc.hu
Trend
Videó: titokzatos fénygolyók az égen

Egy budapesti nyugdíjas furcsa égi jelenséget filmezett le, videó a titokzatos fénygolyókról

Éppen felüléseket végzett egy köztéri fitneszparkban, amikor feltűntek a fényes, mozgó pontok az égen.
kamera

Világos foltok haladnak egyik irányból a másikba. Van, amikor követik egymást; van, amikor keresztezik egymás útját; de van, amikor szembe is mennek egymással – a felvételeket még március végén, nem sokkal sötétedés után, egy belvárosi parkban vette fel mobiltelefonjával Bodnár János. Nagyon meglepődött, hiszen ilyen jelenséget még nem látott. Sőt a parkban sportoló többiek is furcsállották az égen látott fényes pontokat.

A közeli építkezést és parkot felügyelő biztonsági őrök is észrevették a mozgó fényeket, de magyarázatot ők sem találtak rájuk. „Szerintük ez nem lehet lézer fényjáték, ugyanis nem látszódnak a vetítősugarak. Ha drónról vetítették ezt, akkor a drónnak nagyon magasra kellett volna felmenni” – vélekedett Bodnár János a Fókusz riportjában.

A Fókusz megmutatta az idős férfi felvételét a Csillagászati és Földtudományi központ egyik munkatársának. „Ez olyan, mint amikor a diszkófények mennek Siófokon péntek-szombaton” – véleményezte Rózsahegyi Márton, aki szerint reflektorfényeket lehetett látni a belváros felett. „Lesz az EB, lehet, hogy arra vagy valami show-műsorra gyakorolnak. Sőt több olyan nagy rendezvény is lesz mostanában, aminek teljesen megfelelő jelensége lehet ez. Továbbgondolva: repülő lehetett volna, de azok nem követik így egymást” – nyilatkozta a szakértő a titokzatos fényekről. Sőt szerinte arra is megvolt a magyarázat, miért nem látszott a reflektorcsóva: túl felhős volt akkor az ég.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top