nlc.hu
Trend

Szoknyában tanító spanyol pedagógusok

Szoknyában járnak tanítani a férfi tanárok, mióta szoknyája miatt rúgtak ki egy fiút

A ruháknak nincs neme – mondják.

A társadalmi nem körüli sztereotípiákat igyekeznek eloszlatni a spanyol (férfi) tanárok, akik szoknyában járnak tanítani. Egész mozgalom szerveződött az ötlet köré A ruháknak nincs nemük néven, még hashtagük is van, a #laropanotienegenero – írja a LADBible. A mozgalom két vezetője a 37 éves Manuel Ortega és a 36 éves Borja Velazquez, ők kezdtek először szoknyát hordani, miután azt látták, hogy az egyik fiú diákjukat bántalmazzák. Még csak nem is szoknyát hordott, egyszerűen egy anime karakter volt a pólóján, emiatt pécézték ki osztálytársai.

A fiú végül feladta, pólót váltott, ez pedig annyira felbőszítette Ortegát, hogy válaszul szoknyát húzott, és egész májusban kitartott döntése mellett. „Az iskola tisztelettel, sokszínűséggel, közös munkával, toleranciával kell, hogy oktasson” – írta Twitter-bejegyzésében. A kezdeményezéshez csatlakozott egy másik tanár, Jose Piñas is, méghozzá személyes okokból: mint írta, annak idején kész boszorkányüldözés folyt ellene szexuális orientációja miatt, a tanárai pedig tudomást sem vettek arról, hogy bántalmazzák. Most ugyanabban a középiskolában tanár, ahol anno zaklatták. A helyzet nem lett sokkal jobb: az egyik diákja, egy Mikel nevű fiú szoknyában jelent meg, rögtön ki is rúgták és pszichológushoz küldték.

Spanyol tanárok szoknyában

Forrás: Twitter

A legszebb az, hogy szinte senki sem támadta a tanárokat, egy szál homofób komment nem volt bejegyzéseik alatt. A szülők inkább boldogok, hogy a tanárok végre tesznek valamit a bántalmazás ellen, ami tényleg hatásos és elgondolkodtatja a diákokat.

Kiemelt kép: Getty Images

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top