nlc.hu
Trend

Vanessa Bryant a Nike ellen

Kobe Bryant özvegye beperelheti a Nike-t

Vanessa Bryant szerint a sportszergyártó jogtalanul adott ki egy új cipőt.

Az Index a CBS-re hivatkozva írja, hogy bár maga is részt vett  a tervezésben, később mégis meggondolta magát Vanessa Bryant, és úgy tűnik be is perelheti a Nike-t. A Los Angeles Lakers 2020 januárjában elhunyt kosárlabdázójának, Kobe Bryantnek az özvegye azt mondja, hogy a sportszergyártó úgy kezdte meg árusítani a sportolóval együtt meghalt lánya emlékére gyártott cipőt, hogy ahhoz egyáltalán nem kértek engedélyt a családtól. 

A a Mambacita nevet viselte, azt pedig Vanessa Bryant is elismerte, hogy voltak is arra vonatkozó tervek, hogy megjelenik az emlékcipő, de végül az ötletek a süllyesztőbe kerültek, mivel a NIKE-val kötött szerződést nem hosszabbították meg. 

Vanessa Bryant beszédet mond

Vanessa Bryant / Fotó: Prodimedia

Vanessa Bryant az Instagramon azt írta, hogy a Mambacita cipők eladását nem hagyta jóvá. “A lányom előtti tisztelgésnek szántam, az összes bevételt a Black Mambacita Alapítvány kapta volna meg, viszont úgy döntöttem, hogy nem kötök új szerződést a Nike-val, és nem is hozom forgalomba ezeket a cipőket. Azt nem tudom, hogyan tette rá más a kezét ezekre a cipőkre, amelyeket a lányom tiszteletére terveztem.” 

A Nike egyelőre nem reagált.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top